Lina

Minnen med blodsmak

Publicerad 2013-05-02 14:06:24 i I huvudet på Lina,

Hänger i detta nu på balkongen. Solen har precis gömt sig bakom hörnet på byggnaden. Nu är det färdigsolat för idag. I skuggan är det lite kyligt. Smuttade på mitt kaffe, trots silikonlock på min "I am not a paper cup"-porslinsmugg har det hunnit bli kallt. Tur att jag har en laddning kvar i bryggaren. Trängs här på vår vårstädade balkong med två laddningar tvätt som också helst hade velat sola sig. Precis som jag. Kanske är de fuktiga kläderna en bidragande orsak till kylan här i uterummet?  
 
Sträckte ut mina "långa" ben tidigare idag. genomförde coopertestet för första gången sedan 2004. Minns fortfarande yrseln, ångorna från duchen, kväljningar och blodsmak från den tiden. Jag var verkligen ingen löpare när jag gick på högstadiet (inte på gymnasiet heller). Varje år skulle vi springa coopertestet. Egentligen går det ut på att under 12 minuter springa så långt man kan (Rätta mig om jag har fel). Men på högstadiet fanns en uppmätt sträcka. Har förträngt hur lång den var, men den började utanför matsalen, fortsatte förbi fritids/älvbrinken, ut på någon skogsväg. Så sprang/gick jag i evigheters evigheter tills jag kom fram till en helt vanlig orange kon. Den rundades och så var det till att, på något magiskt sätt, ta sig tillbaka. Dock behövde vi inte springa hela vägen till matsalen, utan målet var närmre. Utanför killarnas omklädningsrum, i hörnet där man kan titta in i ett fönster in till slöjdsalen. Där stod typ hela klassen och väntade, mer eller mindre lätta och glada. Själv var jag alltid bland de 5 sämsta, frustande, flåsande och kände mig som världens mest värdelösa. Eloge till Lina 13-16 år ändå, att jag faktist alltid genomförde testet! Och att jag dessutom alltid gjorde mitt bästa! Jag hatade varje sekund men bet ihop och tog mig runt, ömsom lufsande, ömsom gående. Oklart vad mitt driv kom från. -Pliktkänsla? Det är en skoluppgift! -Envishet? Ett steg till, ett steg till! -Självuppfyllande? Om jag kommer runt så är jag awesome! -Grupptryck? Alla mina vänner springer, då ska banne mig jag också göra det! Hur det än var då så genomförde jag idag 12 minuters löpning så snabbt jag kände att jag skulle orka. tog mig enligt funbeats app 2,47 km. Ska dubbelkolla det senare men det låter rätt rimligt. 
 
Ner med min andra, och nu varma, kopp kaffe i magen, sedan blir det en till bensträckare, men en lugn sådan innan jag börjar jobba i eftermiddag. 
 
 
 
Ha en fin torsdag!

Kommentarer & tankar

Dela med dig av dina tankar!
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Kategorier

Historisk tillbakablick

Prenumerera och dela