Lina

Yes

Publicerad 2008-03-28 15:11:41 i I huvudet på Lina,

Avslutande talet gick bra! Så det känns sköntskönt! Idag och i helgen ska jag göra så lite som möjligt! och jag ska absolut inte festa.. det är blä!

Har nyss sett Escape: human cargo :) bra film, se den

spex, förfirande och ledighet på G

Publicerad 2008-03-28 07:21:44 i I huvudet på Lina,

Igår var jag och saya och tittade på örebrospexet! Superkul, och dom är jätteduktiga dom som håller på, en av våra kursare Rebecka är med. Hon hann både med att skrivaom hela sitt tal igår och fixa föreställningen. Starkt jobbat!

Förresten så blev jag ju firad när jag var hemma image5 Jag fyller ju 20 år den 18/4 men kommer inte vara hemma då. Så jag var hemma och fick en digitalkamera och två långschalar av mor och far, och två supersnygga vår-vantar av min talangfulla systeryster som gjort dom själv! (Måste fota vantarna med min nya kamera snart och lägga in en bild på underverken, Ajla blev skitimpad av att elin gjort dom själv!)

Idag avslutande tal, och sen LEDIG hela helgen! JA, det är SANT! :D LEDIG!

Tillbaks i örebro och back on track

Publicerad 2008-03-27 07:38:10 i I huvudet på Lina,

Har inte bloggat något under påsken...

jag har nämligen varit upptagen med SOL SOL SOL SOL SNÖ SNÖ SNÖ UTE UTE UTE osv...

Superfint hemma, sol, massa snö (på marken, inte en snöflinga föll från skyn) skoteråkning, slalom på nalovardo, härliga snöfyllda promenader på skoterspåren, fest i gamla goda vänners lag, roliga återseenden, bilkörning, beundran av utsikten, snöänglar, mysiga katter, en förundrad och lycklig pojkvän, och sist men inte minst... min härliga fantastiska FAMILJ!

Varken jag eller PP ville åka tillbaka till tråk-örebro och våra måsten och plikter. Men tyvärr, det var bara att åka när det begav sig.

image57



Nu är jag iallafall tillbaka och ska återuppta bloggandet, så jag hoppas ni haft överseende med mitt lilla uppehåll och att ni själva också haft en så bra påsk att ni inte hunnit blogga!

Resfeber

Publicerad 2008-03-18 19:18:52 i I huvudet på Lina,

Hjälp, imorgon strax innan 06.00 bär det av! kl 8.10 har vi klarat av två byten redan! :O Tåg, buss, tåg... :S på stationer jag aldrig varit på!... men det löser sig!

HEM HEM HEM HEM HEM!

Det ska bli kul att visa PP mina hemtrakter! han kommer tro att han rest till en annan planet :D

Det är inte klokt!

Publicerad 2008-03-18 16:03:55 i I huvudet på Lina,

Nu snöar det igen! :O Från vårväder imorse till höst/vinter nu... Visserligen är det långt kvar innan snön lägger sig, men ÄNDÅ ....

Tränade en stund nyss, sprang på löpband, skönt!

Dessutom är det 30 dagar kvar tills jag fyller 20 år! Hejdå tonåring ;)

Dröm dröm dröm

Publicerad 2008-03-18 07:11:24 i I huvudet på Lina,

Drömde inatt att jag gått och lagt mig, för att sedan få ett telefonsamtal av Lisa, där sa hon att hon nyss fått ett mail som sa att hon taigt sig in till polishögskolan. Jag studsade upp ur sängen och skulle kolla mailen själv, men jag hade inte fått nåt mail än. Så höll jag på i drömmen, väntade på mailet alldeles svettigt, och det var kaos i korridoren på natten! Drömmen slutade innan jag fick veta om jag kom in eller inte... Inte ens i DRÖMMARNA kan jag gissa om jag kommer in eller inte! suck.

Nä, nu är det frukostdax och sen är det plugg plugg, måste få bort så mycket som möjligt så jag slipper plugga så mycket hemma.

IMORGON ÄR DET HEMFÄRD!



Förresten så är det sol sol sol nu, och ingen snö what so ever, till skillnad från gårdagens väder. Det var alltså höst i mitten på förra veckan, vår i förrgår och några dagar tidigare, vinter igår och vår idag igen... inte undra på att man blir KNÄPP!




Vad skådar mitt norra öga!?

Publicerad 2008-03-17 08:25:48 i I huvudet på Lina,

Vad hände när jag drog upp persiennerna imorse?... jo.. SNÖ! :O

Nä alltså, vädret här är allt annat än normalt... Det ska bli skönt att få åka hem norröver på onsdag och leva i ett normalt klimat. Där är det iallafall VINTER 100%

Godmorgon på er

Publicerad 2008-03-16 09:51:17 i I huvudet på Lina,

Nu har jag tänkt lufsa runt 5km spåret... blir mycket intressant med tanke på att 2 km är min största bedrift hittills. Min taktik är att ta det långsamt så att jag ska orka... + massa go musik i öronen!

MEN VAD TUSAN?

Publicerad 2008-03-15 22:18:08 i I huvudet på Lina,

Charlotte Perelli??? Nej dra mig baklänges!! Hennes låt är ju inte ens bra... Nä, sverige kommer inte komma långt i ESC! Varken jury eller tittarröster var något att hurra för... Varför röstade inte alla på BWO, Amy eller Rongedal? dom som skulle haft en chans i Serbien.

Vi kunde lika gärna ha skickat Christer sjögren...

MELODIFESTIVALEN!

Publicerad 2008-03-15 17:36:37 i I huvudet på Lina,

Okej, 98.9% av alla jag pratat med håller på BWO, Jag tippar att dom tar hem det..

Men jag kommer ändå att hålla tummarna för RONGEDAL!

 image56


Ikväll blir det tv-tittande hos mig! Vi blir ett gäng som ska kolla in årets händelse tillsammans. Blir KUL! (det har ryktats om en hembakt cheescake också!)

Kväller

Publicerad 2008-03-14 18:52:06 i I huvudet på Lina,

Lugn kväll. ska bara göra sånt jag VILL. Vilket innebär, se film, käka godis, lösa sudoku och andra pysselgrejjer med siffror, se på tv, SLAPPA och ANDAS

"Kul" kväll...

Ja!
jag har valt det, och att välja hur man vill ha sin kväll är få förunnat. Inga krav på att vara snygg, säga rätt saker och dricka mest.  Utan jag ska bara vara (med) Lina ikväll.

Bajsdålig dag

Publicerad 2008-03-14 12:18:11 i I huvudet på Lina,

Jag kände det redan i morse... och så har det varit hittills...

Mitt tal gick jättedåligt! inte det att jag framförde talet dåligt, utan att det var ett dåligt tal, en dålig idé som ledde till att det blev dåligt helt enkelt. BAJS

Nu måste jag skärpa mig till mitt avslutande tal, men jag har inga ideér till det heller... skiiiit...

Har ont i huvudet nu också...


 
En kul sak är dock att MALIN fyller 20 år idag! GRATTIS MALIN! Hoppas din dag blir bättre än min! :P

Nu snackar vi morgon!

Publicerad 2008-03-13 06:18:34 i I huvudet på Lina,

Kolla tiden jag la in det här... till saken hör att jag har grupparbete klockan 13.15!
HAHA, ja, okej.. Jag gick och la mig typ kl 22 så jag har ändå sovit 8 timmar :) Pigg och glad! Men det regnar...
Nu tänkte jag slänga in en tvätt, käka frukost och plugga (jag får mest gjort på morgnarna)

Nu har jag bestämt mig!

Publicerad 2008-03-12 17:46:35 i I huvudet på Lina,

Ikväll blir det ingen träning, My är sjuk och jag orkar inte gå ut i regnet som bara öser ner...


Istället har jag en träff med Fröken Brigitte Mral, Herr Kurt Johannesson och ett gäng havreflarn!


Men nu blir det hembakt Pizza!

Världsnaturkortet

Publicerad 2008-03-12 14:38:59 i I huvudet på Lina,

Jahapp, jag skulle bara beställa ett nytt bankkort för att mitt gamla är så slitet (Jag har fortfarande föreningssparbanken!) Men det hela slutade med att det bli ett sånt här som kommer på posten

image51

Världsnaturkort, blir spännande och se om jag blir blåst nu! Fick prata med en kvinna som sa att det enda det skulle kosta mig var 25 kr extra/år som oavkortat går till WWF. samt att varje gång jag drar kortet skänks 50 öre från banken till deras arbete.

Så får jag ju en häftig tiger på mitt kort också image5


Något för dig? Spana in  Världsnaturkortet på swedbanks hemsida.

It's a new day...

Publicerad 2008-03-12 14:15:45 i I huvudet på Lina,

Tja, har haft föreläsning tre timmar, kom hem kl 12 till en trött pojkvän som skulle jobbat nu i eftermiddag.. hm.. blev inte så mkt med det :P

Vi gjorde pizza och nu sitter jag här själv och ska ta itu med läsningen jag försummat. KOM IGEN NU!


Vilket väder!

Publicerad 2008-03-10 16:13:10 i I huvudet på Lina,

Knas knas!
Sol/moln/regn/sol/vår/höst tja.. jag vet inte alls vad det är just nu..
Eller just NU sticks det i ögonen av solen som speglas på husväggen jag tittar ut på. ser en REGNBÅGE också! :D

Morgonträning och har skrivit ett tal + snart klar med rekommendationerna till mig själv! Om jag orkar ska jag börja jobba på mitt avslutande tal, eller på min redovisning om retoriken under antiken. Men det vette tusan ;)

Huvudet är fortfarande kvar i göteborg och på pliktverket, men den börjar komma hem sakta och säkert. Har pratat med Lisa om våra erfarenheter av testerna och det känns sådär konstigt, jag vet varken ut eller in och ju mer jag tänker på det destå mer osäker blir jag. Jag har ju en plan B (som innehåller jag och älskling i samma lägenhet) men jag VILL ju till umeå (förlåt söt) Jag vill bli polis, jag vill jobba, jag vill bo närmare hem, jag vill vara nära min syster som flyttar till vännäs till höst (utanför umeå) jag vill jag vill jag vill VILL! Och det KAN bli så, om jag var tillräckligt bra förra veckan... Förstår ni hur knäppt det känns! .. om jag var tillräckligt bra . och det får jag inte veta förrens i mitten på MAJ. Jag hade velat få veta det direkt jag var där..
Efter intervjun: Ja, du låter ju som en spännande, sympatisk och stark människa, klart du ska bli polis, varsågod intagninsbeskedet till polisutbildningen i umeå / Nej tyvärr, du är fortfarande för ung och dum, men sök gärna nästa omgång då vi bara tar in 350 istället för 830 personer.

WAAH

Feztbilder

Publicerad 2008-03-08 19:45:32 i I huvudet på Lina,

Okej, jag var helt slut i huvudet efter två tuffa dagar i GBG som ni kan läsa om här nedan, men jag måste ändå lägga upp gårdagens partybilder! Jag Anna och My!

image38

Eller ska jag säga My, Anna och jag. Förfest hos mig!



På förfesten kom också tre killar senare.. Jo, jag lovar!... men vi ödslade inga bilder på dom ;)

Sedan var det Kåren 100% Men innan vi var där påminnde anna oss om att "när hon blir full så blir hon väldigt söt också"..  och det måste man ju medge att det stämmerimage8
image44


Väl ute så var det rosa drinkar och gratis-öl som gällde!



Vi hamnade till och med på vimmelbilderna också!

image49


Med andra ord så var det en helt lyckad och superkul kväll! Tack tjejer! :D





Drinken heter "nuts and berries"
kan varmt rekomenderas!
God var den absolut!

image50

Hemma igen...

Publicerad 2008-03-08 13:28:38 i I huvudet på Lina,

Haha, jag tror jag lämnade all min hjärnkapacitet i göteborg på pliktverket! huvudet är GRÖT.

Höll mitt lovtal i onsdags, drog sedan till göteborg. Pratade med Lisa, så hon gav mig en bra vägbeskrivning.
Klev av spårvagnen på käringberget och gick bakom en kille som jag såg också var påväg dit :P Dom flesta kan man SE att dom vill bli poliser på. Häftigt egentligen, både killarna och tjejerna harde ett speciellt utseende, inte många stack ut.
image34


I alla fall, som vanligt grymt trevliga människor, alla är så lättsamma och kul att prata med!

Jag var YNGST av ALLA 45 pers i min omgång, HAHA, den enda 88an över huvud taget! Så var vi indelade i åldersgrupper, A B C, där jag var i C såklart, med alla ynglingar.

Vi började med medicin, allt var okej, lite märkligt dock att klä av sig allt utom bh och trosor i ett rum med en äldre man i :S men han sa att jag var frisk iaf, och det är ju huvudsaken. Drog en 3a på isokai-testet. kändes mesigt med tanke på att max är 9, fast dom sa att tjejer drar mellan 1-3 så okejdå...

Sedan kom det databaserade anlagstestet... "begåvningstest" Kändes BRA när jag gjort det, inga svårigheter där inte.

Sist för dagen var psykologsamtalet, jag fick en skithäftig man som psykolog, han skrattade massor! Jag hoppas det är att bra tecken. :s Tex när jag fick reda på resultatet på datatestet:

Han: Du fick 8
Jag: jaha.. av vadå?
Han: av 9
Jag: OJ!
Han: Blev du förvånad?
Jag: *svarar snabbt och spontant* Nej!
Han: *ASFLABB!*
Jag: ehm.. *inser vad jag sagt* .. det kändes bra när jag gjorde det... ehhh.. hehe.. *nervöst fnitter*

HAHA! Tja.. så jag hoppas det gick bra. Han var duktig, men pressade mig på svar och var allmänt jobbig ibland, men jag tror det var psykologernas jobb för vår grupp.

Och slutligen i fredags var det polissamtal, en man och en kvinna, och kvinnan skulle ha bäääbis :D Iaf så gick det bra, dom var proffsiga och jättetrevliga! jag fick in två fullträffar hos den manliga polisen: 1. jag berättade att jag har en kompis från holland (dom frågade om man kände någon med annan etnisk bakgrund) och den manliga polisen var tydligen halv-holländare. 2. han sken upp som en sol när jag berättade att jag läste retorik, tydligen hade han också gjort det.. i USA och tävlat i det osv. hehe

Allt som allt gick det bra, varken mer eller mindre, och det är nog det alla säger. Ingen är säker på om man kommer in eller inte.

Det känns så bra att ha gjort det nu iaf... det är bara att vänta till i maj innan man får svar. *suck*

Festade igår när jag kom hem, är bakis idag och har glömt hjärnan någon annanstans, men den kommer nog tillbaka snart. Ska fika med Saya idag, trevligt!


WAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH

OMG! Början på dagarna-D

Publicerad 2008-03-05 08:02:48 i I huvudet på Lina,

IDAG BÄR DET AV MOT PLIKTVERKET!

åker kl 17.10 härifrån och anländer till GBG ikväll, övernattning på pliktverket och på torsdag SMÄLLER DET!
Torsdag och fredag "psyktester" för polishögskolan! SPÄNNANDE men så fruktansvärt LÄSKIGT!

Vet inte hur mkt blogg-tid jag får, men jag finns såklart på telefon om det skulle vara nåt.

Wish me luck :S



kl 15.07
Fortfarande TVÅ timmar kar tills tåget går.. och EN timme kvar tills jag måste göra mig i ordning påriktigt...

Ibland blir jag så sjukt nervös att jag får ont i magen och nästan kissar på mig, för att i nästa sekund, sträcka på mig och le åt alltihopa. Det kommer bli så jäkla kul! Jag menar, inte alla får en sån här chans... JUST DET, så tänk om jag SUMPAR DEN NU!
Neeej, som Tess (snart psykolog) sa, "du verkar ju ha alla hästar hemma, så det går nog bra".
Det kommer ju att bli kul, det kommer det ju bli... påriktigt, det tror jag... men innan man är där och så.. risken är stor att man käner sig ensam och vilsen. Men inte jag! Jag är varken ensam eller vilsen! SÅDETSÅ!

Nu ska jag ta och poweravslappna på sängen och bara lyssna på musik... hej och hopp

Snart träning

Publicerad 2008-03-03 17:55:34 i I huvudet på Lina,

Strax kommer my och då ska vi slå på varandra!

Läser förövrigt den här boken just nu (Läser hellre den än svensk retorik)

image32

Anne Holt - Blind gudinna

Talskrivande och läsikiga insikter

Publicerad 2008-03-02 21:21:20 i I huvudet på Lina,

Okej, ett tal har blivit skrivet, lovtalet till min dialekt.
och en läskig insikt har nått mig...
Jag gör ju de sista testerna till polishögskolan nu på torsdag och fredag... "databaserat begåvningstest, läkarundersökning, psykologintervju, polisintervju och uppsatsskrivning"

Under torsdag och fredag kan hela mitt liv komma att avgöras!

♦Läskigt eller vad? ♦

bakisdagen igår

Publicerad 2008-03-02 10:21:03 i I huvudet på Lina,

haha, var mer bakis än jag trodde igår! sov mest och åt inte så mycket. Men såg iaf melodifestivalen :)

Nu har jag nya krafter och har slängt in en tvätt! :D (eller tre) jag tog mitt sista par rena trosor igår, så jag tyckte det var dags att tvätta nu. hehe, eehimage2

Idag (nu) ska jag skriva mitt lovtal. Jag har tillslut bestämt mig för att skriva lovtalet till norrländskan.
Har ni några tips på grejjer att ta med i ett lovtal till norrländskan, så tveka inte, kommentera! (ska försöka få en komisk twist i det hela, så jag är öppen för förslag!)

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela