Lina

ute på äventyr

Publicerad 2009-10-24 21:23:07 i I huvudet på Lina,

Just i detta nu befinner jag mig tillsammans med miniMalin på ett vandrarhem i södertälje!
Vi är på boxutbildning, yes! Dag ett avklarad trots vissa äventyr, bla en taxichaufför utan lokalsinne som tänkte dumpa oss vid en godsmottagning när vi skulle till ett hälsocenter. Det slutade med att vi hoppade av och gick själva :p

I övrigt en positiv dag med många bra tips och nya insikter :)

Sen var det spännande när vi skulle till vandrarhemmet, vi hann med både genomblöta skor, landsväg i mörkret och bilar i hög hastighet, samt snurrande i skogen!
Tvetagården är dock jättemysig och nu ska vi sova en välbehövlig natts sömn!

Godnatt!

2 härliga år!

Publicerad 2009-10-23 08:03:55 i I huvudet på Lina,

Idag firar jag och PP två år som ett par! Vi började dagen tidigt med en härlig frukost och lite kärleksgåvor! Helt fantastiskt underbart mysigt var det! :D (är det) Nu står herrn i duschen och ska strax bege sig till sin praktik. På min agenda står träning på gym, och en sväng till bageriet för att baka en kärlekstårta!
Vid 13 tiden ska vi mötas på stan och hitta på lite kul. :)

Saker och ting har lugnat ner sig, men det kan jag berätta mer om sedan!

Ha en bra dag!

Soft dag

Publicerad 2009-10-14 16:00:35 i I huvudet på Lina,

Idag har jag inte gjort något alls.
Bara slöat, städat upp lite, diskat, pysslat med datorn, tittat på TV, läst och lagat tvättmaskinen i källaren ;)Har inte tagit något beslut än...

Resultatet av mönstringen... fan!

Publicerad 2009-10-09 10:31:31 i I huvudet på Lina,

Sitter här framför datorn, har en tvätt i maskinen och en stor kopp varmt (och starkt) kaffe i händerna, ja när de inte ligger på tangentbordet. Händerna alltså...

Ni vet att jag åkte för att mönstra igår, fick även åka hem på kvällen. Det blev ingen dag 2.
Anledningen till det var helt enkelt för att jag blev klar. Jag har genomfört alla tester, anlagstest, psykolog fystester osv.

Mina ögon är fortfarande uppsvullna och jag känner av en lätt huvudvärk. Det är inte varje dag man sitter på en spårvagn full med okända människor och försöker kväva snyftningar. Det är inte heller varje dag man låter tårarna rinna på Göteborgs centralstation. Inte blev det bättre när jag, efter att ha förflyttat mig längst ut på en tom perrong, blev attackerad av ett hagelpiskande regn och blev kall och blöt.

Dom gillade mig på pliktverket. Gillade...

De flesta tester graderas på en skala från 1-9 där 9 är bäst.
Bland annat fick jag 3 i längd (inte så mycket att göra åt)
och 4 i muskelstyrka, (4 är bra för att vara tjej sägs det, jag är nöjd för på samma test drog jag en svag 3a när jag sökte PHS)
Jag cyklade till mig 6 på konditionsdelen, är nöjd för jag kunde verkligen inte mer sedan!

De testerna, +syn o hörsel osv.  var helt okej och jag klarade mig bra.

Sen kommer vi till anlagstestet och psykologen... låt mig citera:

Testresultat:
Vid mönstring behövs mått på förmågan att tillgodogöra sig teoretisk utbildning och att kunna utföra arbete som ställer krav på till exempel logisk förmåga. Inskrivningsprovet är ett datoriserat test som mäter begåvning.
Ditt värde: 9

Befälslämplighet:
Du har fått din förmåga att leda andra bedömd.
Ditt värde: 9

Plikttjänstförmåga:
De befattningar som man kan bli uttagen till ställer olika höga krav på att klara psykiskt pressande situationer, ytterst i krig.
Ditt värde: 9


Sammanvägd tjänstbarhet:
A

....


....

Kommer ni ihåg att 9 är MAX, det är det bästa man kan få....


....

Det har inte sjunkit in hos mig än. När jag var hos, mönstringsförrättaren tror jag termen är. Personen som jag pratade med om vilken tjänst som kulle passa mig bäst, så sa han att det var riktigt länge sedan han sett nån med min kombination, alltså någon med "full pott" hos psykologen.

Det är stort.

Riktigt stort.


Jag som inte vet om jag ska göra lumpen ens, jag har fått en befattning... Dom vill att jag rycker in i januari 2010.
Vill ni höra vilken befattning jag fått?

Klart ni vill, för även fast det känns helt otroligt konstigt och overkligt så kan jag inte hjälpa att vara jävligt stolt och nöjd. Så, min befattning:

Ledningssystemplutonsbefäl - HB720

Marinen, på båt! Hör ni!? jag på en... BÅT!

MARINEN!

Det verkar riktigt intressant, men det finns en STOOOOR hake, en riktigt jäkla stor grej som gör att jag inte vet om jag kommer tacka ja eller inte...

Utbildningen är på ett år...

330 dagar!

... fan...


Jag sa det till mönstringsförrättaren att jag bara var intresserad av de kortare utbildningarna, det skulle finnas 3-6-9 månader. Han hade inga sådana. Fanns bara helårsutbildningar. Han var så uppspelt över att jag var så duktig så han tyckte verkligen att jag skulle ta och fundera noga på hur jag ville göra. Jag frågade även om det fanns nån utbildning som kanske skulle vara mer direktmeriterande för polis, det fanns, men han trodde jag skulle tycka den var supertråkig, som på coop. Samma, samma, samma... Att marinen och att vara ledningssystemplutonsbefäl skulle vara mer utmanande för mig och mina 3 x 9.


Men det är ett HELT JÄVLA ÅR!


........


Jag har en sambo hemma, jag har börjat utblida mig för citygruppen, jag är boxinstruktör... allt sådant måste jag ta in i beräkningen..

och jag har EN SAMBO! <3 <3 <3 <3 <3

Känns jobbigt att bara dra sådär.

Dock så kommer jag OM jag tackar ja, fortfarande BO i örebro, det är alltid mitt hem <3  OCH jag kommer att komma hem varje helg! <3 och när jag är hemma så är jag LEDIG, INGET COOP!!! oooh yes!

men jag vet inte, JAG VET INTE! JAG.... VET.... INTE!!!


Ska jag tacka ja eller nej, ja eller nej, ja eller nej... nej, eller ja???

Ibland känns det så självklart. Såklart ska jag tacka ja! Det ger en utmaning som heter duga, och jag söker ju utmaningar som ni vet. ;) Det ger bra meriter i framtiden, och inte bara meriter, jag tror att jag kommer vinna så mycket på det som människa!

...och nästa sekund är det tvärt om. Hur kan jag ens FUNDERA på att tacka ja? Det har kommit för hastigt och "drabbar" så många fler än bara mig. Jag måste tänka på hur de andra kommer ta det också. Kommer jag ens att klara det, har jag tagit mig vatten över huvudet den här gången?

ETT HELT ÅR!!! Det är en jävla evighet!


Men ser man till livet så är det en piss i havet...


HJÄLP! MIN HJÄRNA KOMMER SNART ATT EXPLODERA!

Nä, fy fan.. jag vet varken ut eller in just nu.. har ca 14 dagar på mig att ta ett beslut. Har hittills hört (från släkt jag pratat med) både "GÖR DET" och "tänk dig för" ... men alla ALLA jag pratat med har en sak gemensamt, en sak som de ALLA sagt...


"Lina, Det är bara DU som kan ta det beslutet..."Nu är mitt kaffe kallt, tvätten är snart klar och jag vet fortfarande varken ut eller in...

Mönstring

Publicerad 2009-10-07 21:43:06 i I huvudet på Lina,

Drar imorgon, har hört ryktas om att mönstringen bjuder på spaghettiben. Vi får se :)

Wish me luck!

Går det bra bjuder jag på en uppdatering när jag kommer hem :P

Har äntligen fått tummen ur och gjort något jag borde gjort för LÄNGE sedan!

Publicerad 2009-10-05 14:34:14 i I huvudet på Lina,

Nämligen städat ur min garderob!

Har slängt riktigt mycket skit, är väldigt bra på "den här kanske jag kommer vilja ha någon gång fast den är 3 nummer förstor, tre hål i och fast jag ärvt den" Men icket nu! Allt sånt skit åker till soporna! Kläder jag lessnat på åker till myrorna och resten ligger i prydliga högar! Nöjd!

Hade jag varit en stor bloggerska hade jag tagit före- och efterbilder i garderoben samt poserat i hälften av de plagg jag grävt fram. Men sån är inte jag tack och lov!

Har även gjort mig en mumsig köttfärssås!

smakprov!

Publicerad 2009-10-03 19:56:00 i I huvudet på Lina,

Tjo!

Har inte fixat bilder från resan till bloggen, men för er som har facebook så ligger ett gäng där! :D

Ikväll smuttar jag på en jäger (iskall och mycket god) och funderar på bra låtar att lägga i min spellista på spotify, jag tar gärna emot förslag ;)

Bjuder på ett smakprov från turkiet!nybadad Lina med salt i håret!två partybrudar påväg ut! <3Ha det gött!


blogguppdaterad

Publicerad 2009-10-03 11:40:47 i I huvudet på Lina,

NU har jag äntligen lyckats läsa mig in på alla missade bloggar under turk-veckan. hade 199 olästa blogginlägg när jag kom hem! phew.

Nu blir det frukost och sedan stan med PP, sedan en lugn och skön lördagkväll. Ska föra över bilder till datorn också :)
Det blir inte ett bättre blogginlägg än såhär :P

Ha det finemangs!

snabbis

Publicerad 2009-10-01 15:08:06 i I huvudet på Lina,

Hej hej!

Tillbaka från turkiet, kom till kalla örebro ca kl 8 imorse efter typ ingen sömn alls! Har dock fått sova lite här hemma och nu ska jag strax dra till jobbet, heja heja!
Har haft det KANONERS och ska klura på en bildsammanfattning som jag tänkte presentera när som helst.
Puss & kram!

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela