Lina

insomnia

Publicerad 2010-11-30 02:27:04 i I huvudet på Lina,

Fy, det var riktigt länge sedan jag hade problem att somna. Jag är pigg som en mört. Tror det beror på en kombination av att jag gick upp kl 14 idag, samt låg tränings frekvens de senaste veckorna.
Imorgon inleds dock dagen med löpband! Nice!

Nä hörrni, godnatt på er.

Myspyssel!

Publicerad 2010-11-29 20:01:01 i I huvudet på Lina,

Linas klassiska adventsljus!
Komplett med flamsäker mossa!


Första ljuset tänt 


Grävde fram de vackra ljushållarna
(observera snön utanför fönstret)


Det blev över lite mossa och svampar, så stenljuset fick lite sällskap!
Elin, känner du igen den? ;)
Är inte julen underbart mysig så säg!

Uppdateringar, både tekniska och personliga

Publicerad 2010-11-29 16:15:02 i I huvudet på Lina,

Nästan godmorgon! Vaknade kl 14 idag efter ett nattpass på jobbet. Så jäkla skönt att få krypa ner kall och trött i en uppvärmd säng med världens bästa som lät mig värma mig på hans sida innan jag var tvungen att krypa in under mitt råa täcke. Det blir så jäkla kallt och fuktigt i vår lägenhet på vintern! Huga!

Nåväl, i morse bryggde jag mig en kopp kaffe och skulle sätta mig vid datorn en stund för att framför allt uppdatera min mobiltelefon, men även kolla mail och läsa lite bloggar osv. innan dagens bestyr skulle kickas igång.
MEN då väljer datorn att be mig upptatera antivirusprogrammet också. Visst tänkte jag... och här sitter jag nu, två timmar senare och NU är alla uppdateringar klara... PHEW!
Men man måste göra vad man måste :)

Morgonkaffe i "arla" morgonstund


Nu ska jag läsa klart alla bloggar, hoppa i duschen, och städa lite innan pluggelipluggandet kickar igång :)


OH ett stort PS

Jag håller alla mina befintliga lemmar och utväxter (ehm, låter otäckt men jaja) för att lilla systeryster snart också kommer till örebro!!! Läs inlägget changed plans? av systeryster herself!
Jag vet att det inte är så kul för mamma, pappa och lillebroder att båda systrarna då skulle bo 100 mil bort. Men jag tror att vi behöver varandra! Jag vet att jag behöver henne och mitt hjärta och min själ skulle må så bra OM hon flyttar hit! <3
Att inte ha bott på samma ort som min familj i 6 år nu tar mer på mig än vad jag vill erkänna för mig själv tror jag. Jag återkommer till detta ämne ibland och som vanligt vill jag förtydliga att jag älskar mitt liv i Örebro :) Det är som med allt annat, en balans mellan för- och nackdelar. Det örebro, mina aktiviteter här och självklart PP ger mig det uppväger distansen till min familj. Dom träffar jag så ofta jag kan och jag vet ju att de alltid, ALLTID finns för mig när jag behöver dom. Det är en trygghet som värmer gott kalla vinterkvällar i vår fuktiga lägenhet i örebro ;)
Men när lillasyster kommer med hopp om att kanske, KANSKE får vi bo på samma ort igen ett tag så bubblar det i mitt storasysterhjärta <3
Jag är självklart medveten om att det kasnke inte alls blir så, men jag tycker om att hoppas ;)


Ett litet ps.
Firade första advent i fjällbacka i nya huset. OH MY GOD! Vad fint och mysigt det är! Många ur PPs släkt var där och jag tycker om dom alla som om det vore mina egna fastrar/farbror och kusiner :) Bilder kanske kommer senare, det är Karl som har dom.

Sov & nattsnack

Publicerad 2010-11-24 23:12:15 i I huvudet på Lina,

Godkväll!

Jag sitter här och ska strax börja plugga, renskriva anteckningar från kvällens faktiskt väldigt intressanta föreläsning! Sedan om jag känner att jag orkar och vill kanske jag gräver ner mig djupare i pluggandet.
Nu kanske du undrar varför jag gör det såhär efter kl 23 en vanlig onsdagskväll, men till saken hör att jag har vänt på dygnet då jag jobbade natt mot tisdag och ska jobba natt mot fredag :)
Då passar det alldeles utmärkt att nattplugga lite nu eftersom jag vaknade kl 12 imorse (okej, kl 13)...

Min finaste tegelsten <3

Jag ska faktiskt vara med i ett sömnexperiment om ett par veckor, och det kommer bli VÄLDIGT intressant, jag är nämligen i urvalsgruppen som ska sova -mindre- än normalt. Jag som gärna vill sova mina 8-9 timmar kommer väl bli knäpp i huvudet på riktigt av att sova max 5 timmar/natt i tre nätter i rad... Haha, men vad gör man inte för vetenskapen :P Jag får väl försöka blogga om min upplevelse så får ni föja mig!Läs mer om sömnexperimentet jag ska delta i HÄR

Det blir bättre!

Publicerad 2010-11-23 18:05:11 i I huvudet på Lina,

Så jäkla skönt att det kändes precis som vanligt när jag vaknade idag vid 14-snåret!
Idag har varit betyyydligt bättre både fysiskt och psykiskt. Jag är tillbaka i rätta banor igen :)
Det bjuds på plugg och Zumba ikväll och dessutom kommer grabbsen hit för att spela tv-spel! Vi ska få låna dosor till vårt nya wii så vi kan spela 4 på marioworld! :D ROLIGT!

Nä, nu lite mer kriminologi, ras och etnicitet, innan det är dags att zumba!wiiho!PS MY! Jag använde ljust muskovadosocker :)

**

Så trött så trött...

Publicerad 2010-11-21 21:51:13 i I huvudet på Lina,

Den här veckan har varit riktigt hård och verkligen tagit på krafterna.
Känner mig som en urvriden disktrasa med lätt huvudvärk.
Dagen skulle ha behövt spenderas i sängen men det var ju convent på ÖUIF vilket ledde till:
1. Crossfit (fick blodsmak för första gången på mycket länge)
2. NIA (ehm,  flum som var för flummigt för min smak)
2. Freerunning/parkour (Superkul att få testa på att hoppa över plintar och springa på väggar :) )
Sedan var jag så trött så jag skippade de två sista klasserna och gick hem och sov istället.
Nu är det bara mos i huvudet.
Skulle pluggat men jag KAN INTE! Det är tvärstopp.
Gruvar mig för den kommande veckan också, hur ska jag lyckas klämma in plugget när jag jobbar massa natt... Well well. Det lugnar nog ner sig snart...

Kaka + snö, kan det bli bättre för en norrlänning?

Publicerad 2010-11-10 10:20:52 i I huvudet på Lina,

SAYA!

och andra intresserade, här kommer receptet på kladdkakan jag och pp käkade på vår treårsdag!När man inte har photoshop så blir det lite halvkast, men så får det bli. Är det heelt omöjligt att läsa så säg till, då får jag lägga upp texten på nytt, old school så att säga :)

Dagen med Saya var som förväntat fantastiskt rolig, den kvinnan ligger mig nära om hjärtat! Repris innan sommaren! <3
Gårdagen vill jag beskriva med en liten bildserie:

TISDAG 9/11 2010 kl 10:46


TISDAG 9/11 2010 Kl 14:05


ONSDAG 10/11 2010 kl 09:00


Bild 1. Här verkar det än så länge lugnt, lite snöblandat regn bara...
Bild 2. På bara några timmar utvecklas det till ett riktigt rusk som håller på hela dagen. Bussar och tåg slås ut, bilar kör av vägen. Bland andra så fastnade PPs bror Karl med bilen (sommardäck) på väg hem från jobbet. Ironiskt nog rätt så nära hemmet.
Bild 3. I morse hade snön lugnat ner sig och det är faktiskt helt perfekt nu! <3

Positivitet till tusen!

Publicerad 2010-11-01 11:13:44 i I huvudet på Lina,

Alltså, vet ni hur bra jag har det!?

Jag fick helt plötsligt en sån där härlig känsla i kroppen, ni vet när man känner i hjärteroten att även om livet inte är perfekt (det är det väl aldrig) så är ändå livet så jäkla fantastiskt!
Jag läser en kurs som jag tycker är superintressant. Jag trivs kanon på nya jobbet, inte bara med uppgifterna och kamraterna utan (nästan mest) med det praktiska, alltså scemat och arbetstiderna. Jag tror aldrig att jag haft så mycket liv vid sidan av jobbet samtidigt som jag tjänar minst lika mycket pengar. Hur underbart är inte det!? Dessutom har jag roliga akriviteter som jag engagerar mig i bla ÖUIF of course. :)
Framförallt har jag så mycket roligt att se fram emot och jag har GJORT många roliga saker. Sådant som sätter guld på vardagen, som tex igår. En helt vanlig söndagkväll drog jag och PP hem till Fille (som var hemma hos sin far i helgen) där hans sambo Linda såklart var med, Filles broder Oskar samt lillebror Karl hakade också på, så satt vi där alla sex och käkade chips och såg på Toy story 3. Bara sådär :) Helt kravlöst med mäniskor jag tycker om. Mer av sådant tack!!

Och mer ska det bli, för på torsdag (SNART) Kommer min finaste SAYA och hälsar på! I hela 23 timmar och 4 minuter kommer hon befinna sig i min närhet! KUL! :D Jag har hört att det finns önskemål om den fantastiska kladdkakan som bakades på 3års dagen. Vem vet, den kanske gör en extraföreställning lagom till torsdag ;)

Den 21 november är det convent på ÖUIF med massa rolig träning som jag fått fribiljett till <3 och helgen efter der blir det en tripp till vackra fjällbacka för att fira PPs mor som fyllde 50 igår. Massa roligt med andra ord!

Jag är helt övertygad om att det är jätteviktigt att se positivt på livet och försöka fylla vardagen med sådant man tycker är kul. Alltså med sådant JAG tycker är kul, och inte sådant man SKA tycka är kul. Jag väljer helt klart att spendera två timmar som igår med några vänner och en film, än att spendera en helkväll ute på krogen. När som helst. Jag spenderar hellre 23 timmar och 4 minuter med Saya som reser ända från hufvudstaden än att dra en vecka till aya napa och studsa mellan barer. Lätt! För det är sådant jag värdesätter.

En av de saker som när som helst kan få mitt hjärta att hoppa till av lycka är insikten om att jag bor med den person som ligger mig varmast om hjärtat! Som är min bästa vän och som jag alltid kan vara mig själv med, som förstår mig och som delar samma syn på livet. Han som har en lika positiv attityd till livet som jag, och det är viktigt :) Min älskade PP <3

Vi, sommar 2009

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela