Lina

Fitnessfighten dag 29

Publicerad 2012-02-29 11:16:03 i I huvudet på Lina,

SNART i mål!
Imorgon är det dags för mått och foto och så ska resultaten skickas in. 
Det har gått rätt bra, jag hade en svacka i helgen då diverse sötsaker inmundigades, men nu är jag på rätt spår igen. :) 

Jag kommer när de här 30 dagarna är slut fortsätta med FF dock lite modifierad enligt instruktion. Ska försöka att varje vardag - VARJE - alltså, antingen springa (Nu när det börjar gå att springa ute i solskenet) eller köra FF programmet som jag sparat. Helgerna kommer jag inte vara lika hård med, varken med kost eller träning dock ska jag försöka hålla kosten så gott det går.
IGÅR styrde jag kosan till marieberg galleria och kom hem med två mycket fina saker! (bland annat) Nya löparskor!! De invigdes idag på en timmes lång powerwalk i det underbara morgonvädret! Lovely!
Dessutom köpte jag äntligen hantlar. Två stycken á 3 kg styck... röda... ;)

Ha en härlig onsdag!


Sportlov!

Publicerad 2012-02-19 22:16:55 i I huvudet på Lina,

Nu är tung-helgen över. Som väntat har det varit roligt men slitsamt (även om vi inte behövt jobba ihjäl oss). Jag har klarat tre större objekt själv för första gången! :D (en butikslåsning och två butiksöppningar) Inga samtal kom till gruppledaren under dagen om att jag missat något så det tackar jag för ;)

Sportlov ja! PP har tillsammans med eleverna sportlov i veckan och jag jobbar bara tre korta kvällspass. Det ska bli grymt skönt att få rå om varandra den här veckan. Vi har ett par saker planerade, bl.a. så ska vi se hockey på behrn arena på fredag! Första gången för mig! :) Men vi kommer försöka ta det lugnt och mest mysa. (när vi inte har hetska diskussioner om vilken typ av tv- möbel vi ska ha ;) haha)

Klockan är nu strax efter 22 men det känns som att det börjar närma sig midnatt i mitt huvud. Jag tänker därför ta med mannen här nedanför till sängs en liten stund innan jag bommar igen mina två blå.


 

Underbara fredag!

Publicerad 2012-02-17 10:50:20 i I huvudet på Lina,

I morse när jag och karln vaknade sken solen som en.. ja, som en SOL!

Jag blir alltid lika förundrad över hur stor positiv inverkan vädret har på mig. Till och med PP som oftast är morgonsur var glad i morse pga det härliga vädret! 

Balkongdörren ställde vi på vid gavel och lät den svala luften glida in tillsammans med solstrålararna. Tyvärr måste jag säga att efter fem minuter började det borras och låta högt här utanför. Det är fortfarande ett hus som inte är klart än, dock vet jag från säker källa att det ska börjas flyttas in i slutet på mars. Så EN månad till får vi hålla ut med att ha en byggarbetsplats på bakgården. :)
Dagen kommer bestå av lite småpysslande här hemma, en timmes träning och sedan blir det kvällsjobb. 
I helgen har jag jobb-jobb, lång-vecka i veckan alltså. Jag har ingen aning om hur mycket jag kommer kunna blogga under helgen (förmodligen inget) men det visar sig. 


SNART 

Nytvättad bil!

Publicerad 2012-02-16 22:47:31 i I huvudet på Lina,

Som ni såg i mitt förr-förra inlägg hade jag varit och tvättat bilen! Den hade inte blivit tvättad sedan i september så jag tyckte det var dags att tvätta bort smutsen och saltet. Det hade ju varit torrt i några dagar och den värsta kylan var över.

Det var alltså i lördags som hon blev glänsande ren och fin.

I måndags kom snön...

Och om inte det var nog, så fann jag henne så här i tisdags...

På VÅR parkering! Crap!

 

Fitnessfighten dag 16

Publicerad 2012-02-16 17:10:39 i I huvudet på Lina,

Det är inte förrän nu som jag börjat känna resultat i kroppen och se i spegeln. Det känns väldigt roligt! Jag kommer ändå att hålla mig från att väga och mäta mig till den 20e eftersom vi mäter var 10e dag. :)

Jag har upptäckt att jag fått ett par kriggsskador under mina träningspass. Jag kör plankan två ggr/ pass och då stödjer jag mig på underarmarna. Nu har jag fått små sår på mina underarmar vid armbågarna och väldigt torr hud. När jag först upptäckde det här om dagen kunde jag inte komma på vad som orsakat det, men det slog mig idag när jag skulle lägga mig i plankan och det brände till lite. 

Nåja. 

Som sagt, träningen går fint och jag mår bara bra! 


Fitnessfighten dag 11

Publicerad 2012-02-11 11:34:19 i I huvudet på Lina,

Ja, som ni uppenbarligen märker så fixar jag inte att blogga varje dag. Jag prioriterar annat helt enkelt. :)

Jag har hur som helst tränat på bra och har klarat 1/3 av FF nu! *woho!*

Resultat än så länge är nästan -3 kg och nån cm. Det känns bra trots en snuva som hänger i och stör lite. Därför kommer jag ta en vilodag från träning idag. Jag kommer ägna dagen helhjärtat åt PP eftersom vi knappt ses under veckorna (21.00-07.30 ungefär är när vi båda är hemma, och tja, vi sover under den största delen av den perioden)
Vi har käkat en härlig frukost framför alpint på burken, och vi ska snart ut och carpe diem. ;)


Fitnessfighten dag 7

Publicerad 2012-02-07 22:45:16 i I huvudet på Lina,

Det bidde potatis- och morotsraggmunkar till middag idag. Super, super gott var det! Det hände dock en tråkig sak under tillagningen. Först hackade jag lite morötter, sedan hackade jag lite lök och sedan hackade jag lite långfinger.

...note to self: köp steristrip!

Träningen gick bra, hade träningsvärk i baksida lår efter gårdagen så höftpressen var tung! Den nya övningen (crunch med rak rygg hela vägen upp) var svår att få in en bra teknik på, men jag får jobba på det helt enkelt.

Imorgon står två pass Zumba på schemat som jag ska hålla för gymnasieelever. Jag ska även jobba kväll, så jag hoppas jag får en lucka för egen träning på eftermiddagen. Sista passet slutar kl 14 och jag ska vara på jobbet kl 17. Det borde gå att klämma in FF dag 8 där någon gång. :)

I förrgår gjorde jag egen apelsinjuice! (86 kcal)

Arla morgonstund

Publicerad 2012-02-07 06:49:13 i I huvudet på Lina,

Min kropp bestämde sig för att kl 06.30 var en bra tid att vakna på, en hel timme för tidigt.

Så vad gör man?

Jo, man tar tillfället i akt, smyger upp och brygger te. Sätter sig i världens bästa utkikshörna med Harry Potter i öronen och bara myser!

Godmorgon!

Fitnessfighten dag 6

Publicerad 2012-02-06 11:35:01 i I huvudet på Lina,

Jag har jobbat hårt de senaste dagarna och alltså inte hunnit uppdatera hur det går för mig.
Det blir mycket mer matlagning än vad jag är van men det går rätt bra. Vi har ju en riktigt bra receptbank på http://www.worldofshape.se som vi tar del av.
Ett av de recepten som jag skrivit om tidigare fick jag en förfrågan om att lägga upp. Självklart, jag tror inte de misstycker på world of shape när jag så snällt länkat till dom. ;)
Pasta penne med fläskfilé vitlöks frästa champinjoner och paprika samt pepparcreme
1 portion

Ingredienser:
120 g fläskfile
70 g kokt penne
40 g paprika
50 g champinjoner färska
50 g kvarg
1 tsk olivolja
Salt och peppar

Gör så här: Bryn på fläskfilen först och lägg den på en tallrik. Fräs champinjonerna i 1 tsk olivolja lägg sedan i vitlöken och paprikan. Fräs ett tag lägg sedan i fläskfilen igen och fräs runt Hacka ner lite färsk persilja och häll i 70 g kokt penne och woka runt Salta och peppra

Pepparcreme: Kvarg/kesella. Blanda ut med lite vatten samt rör i salt och grovmalen svartpeppar.

Näringsguide Dagsintag: 298 kcal
Mängd: Kolhydrat 24 g | Protein 36 g | Fett 5,8 g | Fiber 2,9 g
Energiprocent: Kolhydrat 33 E% | Protein 48 E% | Fett 18 E% | Fiber 2 E%

När man byter ut penne mot "fjärilar" blir det så här:
image description
Anledningen att det inte går att kommentera ibland är att det är fel på appen till iPhone. Så de inläggen blir kommentar-lösa tills ny uppdatering kommer. Vill ni mig något går det alltid att kommentera på ett annat inlägg eller att leta upp mig på facebook.


Ha de gött!

Jubilar!

Publicerad 2012-02-05 20:40:00 i I huvudet på Lina,

Idag fyller världens bästa LENNART 70 år!
Jag glömde fråga honom om han blivit visare nu, men det får vi nog anta! Säkert är dock att han fått en mysig dag med uppvaktning och presenter som sig bör. :)

Stor grattiskram till dig!

Fitnessfighten dag 2

Publicerad 2012-02-02 21:37:04 i I huvudet på Lina,

Var jättehungrig när jag vaknade och klämde ett mellanmål innan jag satte igång med träningen i morse. Enligt mig är träning på morgonkvisten den bästa. Dagen börjar så bra då.

Jag trodde att jag skulle ha mer träningsvärk från gårdagen men kroppen kändes bra! Ett litet smolk i bägaren är att jag känner av halsen lite grand. En aning ont som att halsmandlarna är lite irriterade, annars känner jag mig frisk och stark. Hoppas det går över snart!
Dagens lunch, pasta och fläskfilé! Yummie! (min lunch + 4 matlådor)Mitt försök till kvargplättar... Konsistensen blev ostkaka.
Jag tror det beror på att receptet är skrivet i gram och eftersom jag inte hade nån köksvåg så höftade jag måtten. Förmodligen höftade jag ganska fel. Men gott blev det ändå!

 

Vis av plätt-erfarenheten införskaffade jag mig en våg!!
Jag använder mig också av appen shape up som hjälper mig att hålla koll på kalorierna :)

 

Fitnessfighten dag 1

Publicerad 2012-02-01 10:18:40 i I huvudet på Lina,

Godmorgon! Jag sitter just nu och mumsar på en god frukost. Har börjat ett träningsprogram som innebär träning en timme varje dag och ett speciellt kostschema under 30 dagar. Fitnessfighten kallas det och vi är drygt 600 personer som kör i februari! :D

Övningarna vi körde idag kändes mycket bra! Jag har inte hunnit köpa hantlar än, men man får inte vara dum ;)

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela