Lina

Flygande färd

Publicerad 2012-10-16 12:38:00 i I huvudet på Lina,

Jag och Lina från grannhuset (Min instruktörskollega och vän Patriks fästmö) har bestämt oss för att hjälpa och peppa varandra att komma igång med träningen och att få SOL på dagarna. Patrik upptäckte att vi båda behövde någon att träna med så man kan väl säga att han sammanförde oss och det är jag hemskt glad för!

Igår gick vi på bodycombat och slogs! Asroligt att få slå igen, jag ska dra med Lina på cardiobox så fort möjlighet finns så vi får boxas "på riktigt"! Bodycombat bygger på snabba slagkombinationer i luften medan man får slå med handskar och mitsar i cardiobox.

Idag fortsatte vi på träningsspåret genom att ta en härlig och lång promenad runt naturreservatet i det vackra höstvädret! Toppen för kropp och framför allt själ att inte bara få sol och motion, utan att ha någon att surra med under tiden!

Så med Lina som hjälp blir det en bra träningsvecka som ger kraft till den kommande helgen! Jag och PP åker nämligen till Göteborg på fredag! Jag ser fram emot det så mycket att jag nästan spricker!

Detta är vad vi ska se LIVE!


Andra handbollspasset i vuxen ålder

Publicerad 2012-10-14 22:46:09 i I huvudet på Lina,

När jag gick på högstadiet fastnade jag för handboll. Jag har aldrig varit någon hejare på lagsport. Om man inte räknar att dansa med andra på scen som lagsport. Men handboll. Oj så kul det var, och en lagsport jag åtmindstånde inte var urusel på. Jag var med i vindelälvsskolans lag i vintercupen(Midvintercupen??). En gång om året spelade vi mot tre andra skolor. Det ger totalt antal spelade matcher: 9. Under hela mitt liv.

Det är min handbollsbakgrund.

Nu har min anläggning ÖUIF börjat med handboll! Jag blev alldeles till mig och SÅ KLART måste jag vara med!

Låt mig säga så här. De andra har... lite, en gnutta, yttepytte... Nä, de har betydligt MER erfarenhet än mig. De har spelat i lag och tränat med riktig tränare i flera år. Även om vissa haft uppehåll på typ fem år och liknande.

Idag var det mitt andra pass på ÖUIFs handbollspass. Dock har jag missat tre tillfällen (tre veckor) pga 1. Finfrämmande som jag prioriterar en miljon gånger före handboll (SARA) 2. Ont i ett knä 3. Bortrest.

Så nu var det med andra ord på tiden!

Efter 24h jobb på två dagar kändes det tungt att bara käka hemma och sedan dra till träningen. Men jag gjorde det! Och jag dog inte! Var inte lika trött som sist då jag typ stupade efter 40 min. Hehe. Nu var jag mer trött i huvudet än i kroppen. Men JAG GJORDE ETT MÅL! Tjoho!!!! Inte så snyggt, men jag är den enda som egentligen aldrig hållit på med handboll, så gör jag ett mål på andra träningen.

Ryggdunk på det!

Nu är det lite fika, lite film och sedan ska jag sova gott!

Husvagnsnostalgi

Publicerad 2012-10-14 09:39:12 i I huvudet på Lina, Lina målar,

Har för första gången på länge druckit en kopp Yellow Label te. När jag luktade på påsen sveptes jag iväg ca 15 år tillbaka i tiden. Jag som inte brukar ha socker i mitt te lade omsorgsfullt ner en bit och rörde om. Jag ville förstärka känslan. Då, för ca 15 år sedan drack jag alltid mitt te med socker, då, var det i princip bara med mormor och Lennart som jag drack just Yellow Label.

När jag nu sippade på det (för) söta teet befann jag mig helt plötsligt med mormor och Lennart, i deras husvagn en varm sommardag på någon camping. Jag är ca 8 år och vi äter frukost. Det är alltid så mysigt att vakna upp i husvagnen med en hel dags äventyr på okänd mark framför sig. Mormor och Lennart har fixat en god frukost, limpor med skinka kanske, och bullar! Oftast före frukosten! Jag har på senare år förstått att det hör till ovanligheterna, men hos mormor och Lennart får man alltid (än idag om man vill) en liten kaka eller två som aptitretare innan frukost.

Så där sitter jag nu. Vid köksbordet i husvagnen, blåsandes i mitt Yellow Label, med mormor och Lennart. Vi har hela dagen framför oss!

Höststrålar

Publicerad 2012-10-12 19:35:26 i I huvudet på Lina, Lina målar,

Dags för en ny bild att lägga i kategorin "Lina målar" tänkte jag idag. Jag såg framför mig att jag skissade på en bild där jag går i Universitetets korridorer med klackar som klickeklackar jättehögt där jag drar fram, för så var det idag när jag gick till mitt seminarie. Tänkte också att jag kanske skulle ha porträtterat mig själv i gymet liggandes i bänkpress eller springandes på löpbandet med svett i pannan. Det hade inte heller varit osanning. En bild av hur jag ligger hopkrypen med myskoftan i soffan har ni ju redan fått se så det skulle inte vara så kul att rita.

Slutprodukten blev. Inget av ovanstående.

Varsågod:

Jag kallar den "Lina höststrålar"

Frusen känsla

Publicerad 2012-10-12 14:10:05 i I huvudet på Lina,

Nu börjar kylan krypa sig på. Har bokat tid för däckbyte på lilla pärlan och här hemma har vi dragit upp elementen på max. Sitter ändå och pluggar i soffan med kofta och gosiga tofflor på.

Vattenläckage

Publicerad 2012-10-09 09:55:00 i I huvudet på Lina,

Låg och sov i godan ro pga att jag jobbade till 02.00 inatt när mobilen ringde. Ljudet var på eftersom jag ändå bara skulle sova till tio. Tack och lov för det.
Det ringer, jag läser på displayen lite sömndrucken: Annika, Hyresvärd.

Jag blir klarvaken.

Annika ringer runt till oss eftersom det är ett rör i förrådet som sprungit läck och det ligger centimetervis med vatten och flyter runt på golvet där vi förvarar våra tillhörigheter.

Jag är vi det här laget inte alls trött utan tänker bara på två saker.

1. HoppasHOPPAShoppas att mitt iordningställande av förrådet i våras räddat några av våra saker. Jag satte nämligen in två stora hyllor, en klädstång och det står även ett litet gammalt sideboard som vi har packat in grejerna på. Jag ville när jag fixade där inne packa allt "på höjden" för att frigöra golvyta.

2. IRONI att jag spenderade natten på ledningscentralen och fått höra folk skälla ut budbäraren samt höra talas om massvis med historier där folk skäller ut någon (operatören) som bara vill en väl, pga ren personlig frustration. Försökte vara snäll och trevlig mot Annika eftersom jag kan anta att en och annan kommer skälla ut henne.

Jag tackade för infon och gick ner.

Där nere var jag, en man som höll på att pumpa ut vatten och två hyresgäster, sambos.
STACKARS dom, måste jag inleda med. Röret som sprungit läck var precis ovanför deras förråd och allt var dränkt, allt. De hade packat i flera plastbackar där böcker och skolarbeten bokstavligt talat låg och flöt. De var verkligen uppgivna och det såg ut som att de tömde förrådet på autopilot men helst av allt skulle vilja lägga sig i fosterställning, eller nypa sig i armen för att vakna, eller ännu hellre bygga sig en liten tidsmaskin och så hade det här aldrig hänt.

När jag kikade in i vårt förråd kunde jag inte hejda mitt inre. Gjorde en mental gangnam style pga att jag räddat typ ALLT vi äger tack vare mitt driv att fixa upp på hyllor! Vi har verkligen massvis med saker men nästan allt klarade sig, egentligen klarade sig faktiskt allt. Det vore inte rättvist mot de andra att säga något annat. Det som blev blött för oss var några tavlor som stod mot golvet (den mest värdefulla har klarat sig!) en gammal mobil som bara ändå är i reserv samt kartongen till vår elljusstake. Kanske även elljusstaken själv blivit så fuktskadad att den inte går att tända. Men alltså...

Det sista jag hörde från paret när jag konstaterat att jag inte behöver göra annat än att ta upp tavlorna och elljusstaken för torkning var hur den ena säger:

"NEEEEJ! Titta här! Min födelsebok...*suckar och låter mycket ledsen och dämpad* ...den är ju inte ersättningsbar"

Innan hen med en suck lägger ut den på en frottehandduk tillsammans med de andra böckerna och papperen för att mekaniskt fortsätta tömma förrådet.

Innan jag fixade i förrådet, så såg det ut i mer än ett halvår.

 

 
Så blev det, prydliga hyllor och allt i sin ordning.
 
 

Plask och klafs.

 

Myshelg!

Publicerad 2012-10-05 22:16:41 i I huvudet på Lina, Lina målar,

Bjussar på en bild på hur det såg ut när jag skrev tenta tidigare idag. Nu är det gjort äntligen!!

Just nu är jag med PP, Karl, Linda och Filip i Fjällbacka! Hela helgen ska vi vara här och mysa och umgås, det kunde inte vara bättre tajming för en helg på västkusten! Skönt!

Oh, the irony!

Publicerad 2012-10-02 10:55:00 i I huvudet på Lina, Lina målar,

För en liten stund sedan utspelades följande scen!
 


Att de sedan säger "Fortlöpande information hittar du på telia.se" IRONI!
 
Nåväl, glad är jag att det inte var något värre för min del (Tele2) men jag undrar vad företag som anlitar telias bredbandstjänst säger om saken. Tänk vad beroende vi är av internet. Räkningar ska betalas, mail ska skickas, telefonnummer ska hittas. Förhoppningsvis löser de problemet, som tydligen har drabbat hela sverige, så snart som möjligt så att jorden fortsätter snurra.
 
Tillägg! Insåg nu att det handlar om telias bredbandstelefoni. Så kan det gå när man inte lyssnar ordentlig, får skylla på att mitt huvud var i full färd med att måla upp skräckscenariot jag beskrivit ovan. Så jag ändrar mitt uttalande till att det nog är SKÖNT för företag som blivit drabbade, inga jobbiga kundsamtal idag inte ;)

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela