Lina

Att ta sitt jobb på allvar

Publicerad 2013-02-28 23:38:18 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Idag blev jag lite oväntat placerad på vår hissjour. Kortfattat tar jag emot felanmälningar på hissar och rapporterar det. Idag tyckte jag (vilket jag även nämnde för kollegorna) att jag fick ovanligt många samtal från folk fast i hiss. Därför utbrast jag glatt av förtjusning när jag snubblade över dagens mest passande dokumentär på svtplay. 
 
 
-FAST I HISSEN-
 
 
Var tvungen att se den och blev mycket positivt överraskad! Visserligen hann jag bara se hälften men kan verkligen rekommendera den!
 
 
Träffade en kollega på jobbet som också söker PHS. Fick veta att han tyvärr inte gått vidare från förra omgången men han söker igen, och med all rätt! Han kommer bli en tokbra polis en dag! Han vet att jag gärna önskar läsa på PHS i Umeå, och han själv reste dit för att göra fystesterna. Därför var hans respons på min kommentar  "vi får hoppas på att bli kollegor... I UMEÅ", riktigt träffande; "Umeå är en fin stad... Men jävligt kall!!"
 
Imorgon får jag finbesök! Syster dyker upp! Nu tackar jag för mig och lämnar två dagars hårt arbete bakom mig!

Pussel

Publicerad 2013-02-26 23:06:43 i I huvudet på Lina,

Hängde en stund idag med Jessica hemma hos henne. Vi hade riktigt trevligt som vanligt, pratade och tog det lugnt. Insåg inte förrän senare komiken i det vi sysslat med. Med ett fniss slog det mig hur det skulle verkat för en utomstående. Först drack vi kaffe, Jessica bjöd också på hembakta veteknytten med pärlsocker på. Mums! Sedan flyttade vi oss från köket till vardagsrummet där vi spenderade resten av tiden med att socialisera över ett pussel! Japp, ett hederlig gammalt 280 bitars analogt pussel med okänt motiv. (Det blir mer sport om man inte kollar på lådan).
 
Hoppas PRO har platser kvar i klubben, jag och Jessica är redo!

Ok. Nu är det gjort...

Publicerad 2013-02-25 12:01:00 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Har skickat in min ansökan för polishögskolan!!

Hold tight, because it's going to be a bumpy ride!

 
Ska försöka vara lite mer öppenhjärtig kring detta men det är riktigt svårt. Jag är inte den som är särskilt frispråkig över internet. Vill gärna hålla det privata privat. Samtidigt vet jag att jag själv gärna läser andra polissökandes/polisstuderandes/polisers tankar och resonemang kring sitt yrke, kring synen på människan och på det samhälle vi lever i. Dessutom är detta, dvs att öppet och ärligt berätta att jag söker PHS väldigt känsligt. En saga som kan sluta lyckligt men även resultera i rejektion efter rejektion. Om jag INTE blir antagen... OM jag inte blir antagen, NÄR jag kommer in på PHS. NÄR jag börjar jobba som polis. OM jag inte blir antagen, OM jag blir utbildad polis, NÄR jag slutar att söka, NÄR jag inte blir antagen... Snåriga tankar och en retorik jag alltid föröker använda till min egen fördel. Tror man så kan man. NÄR jag börjar jobba som polis.

Det var på gymnasiet det slog mig, en kväll när jag var på promenad till dansverket. Jag gick i mina bruna UFO-byxor och hade på mig något svart på överkroppen, kanske huvtröjan jag har på bilden här ovanför. Minnesbilden av det är som en out-of-body upplevelse. Jag ser mig själv gå där och plötsligt kommer tanken till mig, som från ingenstans. Jag kanske ska bli polis.
 
Jag kanske ska bli polis.
 
Följt av flera veckors trevande i mitt inre. Ska jag, kan jag, vill jag? Vad innebär det? Kan jag hjälpa andra? Har jag modet och kunskapen? Har jag det inom mig? Vill jag? Jag minns att jag bokade samtal med syokonsulenten. Jag frågade henne massa frågor om polisens vardag och vad de egentligen jobbar med. Till svar fick jag broschyrer. En liten tjej, 160 cm på höjden, lätt överviktig som går danslinje. Som älskar strålkastarljuset från scenen, att dansa till musik, som älskar att läsa. Som klarar skolan galant och till och med läser utökat program för att få lite extra kunskap i matte och engelska. Hon som fick en så fin komplimang av en vän och klasskamrat som hon än idag bär med sig; Du är klassens ankare. Någon att lita på när det stormar. Hon fick det till sig, som ett frö som virvlade in i henne den där vinkterkvällen, på väg för att dansa. Polis? Är det jag?    

Bäbis overload

Publicerad 2013-02-10 22:28:19 i

Ikväll åkte jag och PP till Kumla eftersom vi var ditbjudna på middag. Hur trevligt som helst var det hos en av PPs gamla studiekamrater med familj. De har en liten stinta på 14 månader som spatserade omkring och var en riktigt liten charmant busfröken! När vi sedan rundade av och var på väg tillbaka till Örebro fick vi frågan om vi ville svänga förbi en annan familj som har en godbit på 4 månader. Självklart sa vi! Så kom det sig att en helt vanlig söndagkväll blev fylld av bäbisgos, dreggel och även trevligt vuxet sällskap!

Här myser jag med gosbomben Ludde som producerats av John och Sanna!

Godkänd

Publicerad 2013-02-07 09:47:45 i I huvudet på Lina,

Är klar med studierna för denna gång. Läste som sagt kriminologi B på helfart i höst. En riktigt bra kurs och en mycket rolig höst för mig. Förutom all ny kunskap jag tillförskaffat mig fick jag träffa många intressanta människor, både föreläsare och kurskamrater. Det bästa var nog att det visade sig att Jessica också valt kursen. Henne har jag känt sedan 2007 på nollningen. Då umgicks vi en del. Sedan tappade vi kontakten, fann varandra på en kurs vi båda utan varandras vetskap valt 2009 tror jag. Vi tappade kontakten efter det. Och nu igen 2012 satt hon i samma klassrum som jag åter igen! Den här gången vill jag inte tappa kontakten! :) (inte för att jag ville det förut heller, men det blev så) Hon är en skön böna helt enkelt! :D

Woop!

Vandring

Publicerad 2013-02-02 22:25:11 i

Idag vandrade jag med pp i kilsbergen! Ruskigt fin dag och jobbig terräng. Vi vandrade i skogen på skaren. Fick oss en hel del vackra vyer, mycket stigningar och en lång omväg eftersom vi gick lite fel ;) Dessutom hade det uppenbarligen blåst en hel del tidigare i vinter. Hela leden var en enda stor hinderbana!

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela