Lina

Behörig?

Publicerad 2013-03-24 16:48:00 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Tio dagar sedan ansökningarna till PHS stängde. Väntar fortfarande på besked om jag är behörig eller inte. Hoppas bekräftelsen kommer nästa vecka! Ett litet men ack så essentiellt medelande. Jag kan inte komma på vad som skulle kunna göra mig obehörig, men vill ändå få den där lilla bekräftelsen på att jag är med i matchen.

Taxi

Publicerad 2013-03-23 21:56:12 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Igår var jag ute med fem andra polisvolontärer på uppdrag. Det gick ut på att uppmärksamma taxichaufförerna i staden på ändrade körregler i centrum. Vi åkte polisbuss och jobbade tillsammans med en polisman som varit polisens  representant i detta och med en kvinna från kommunen, tekniska förvaltningen, även hon en drivande länk i förändringarna. Ännu en del i polisens arbetsuppgift och vardag som man inte tänker på. Sanningen är att som det sett ut före omläggningen har ofta huvudgatan genom centrum, som endast är öppen för taxi med kund och buss i linjetrafik, blockerats av just taxibilar främst men även bussar som inte riktigt kommer fram som de ska. Detta medför att utryckningsfordon som till exempel polisbilar och ambulanser har svårt att ta sig fram. Även säkerheten för de människor på stan som i mer eller mindre berusat tillstånd rör sig mellan krogarna har varit mindre tillfredsställande. Med tre taxibilar i bredd och en buss som stressande väntar flåsande bakom en är risken stor att en person kliver ut i gatan där en taxi snabbt tänker flytta sig åt sidan, vad som helst kan hända då. Med några små justeringar hoppas polis, kommun och flera av taxibolagen råda bot på vårt röriga centrum och öppna upp för en mer smidig trafiksituation. Att tala med taxichaufförerna om detta var riktigt trevligt! Vi möttes både av gillande nickar och kritiska röster. Intressant att få en inblick, om än en mycket liten, i den branchen. 
 
Jag tänker avsluta med att dela med mig av en ordväxling mellan mig och en person på stan. Han kom fram till mig efter att ha försökt göra en bedömning av situationen, sex, nej sju personer i varselvästar, en polis och en polisbuss, utspridda runt en av centrums mest populära pubar:
Ung man: Ursäkta, får man fråga vad som händer?
Jag: Det händer inget spännande tyvärr, vi informerar taxichaufförer om ändrade körregler i centrum.
Ung man: Nä det var inget spännande... Det var skittråkigt faktiskt!

White collar

Publicerad 2013-03-18 14:07:12 i I huvudet på Lina,

 
Tja, vad ska man säga. Netflix har släppt en till säsong av white collar. Jag som "inte följer" serier tryckte direkt på "spela upp S 2: A 1" Första avsnittet på säsong 2. Serien är som vilken deckare som helst fast det är FBI som är hjältarna och de utreder white collar crimes, dvs rikemans-tjuvar. Bedrägeri, förskingring, konstkupper, förfalskningar osv. Till hjälp har de en av landets bästa förfalskare och konsttjuv. De har en hake på honom så han har fotboja på sig.
 
Ja ni hör ju.
 
JESSICA! Det är ditt fel att jag följer serien :P
 
Jag vet inte om jag rekommenderar serien, den är väldigt, vanlig. Men jag ser den ju själv så den måste ju vara bra på något sätt?
 
 

Gammal vänskap rostar aldrig

Publicerad 2013-03-16 17:39:00 i I huvudet på Lina,

Spenderade 90 minuter i telefon med fina fantastiska Malin idag! Vi gick gymnasiet tillsammans och umgicks nästan jämt. De två sista åren bodde vi nästan ihop då vi båda bodde på elevhemmet. Jag minns så väl de fina sommarhelgerna när Malin kunde knacka på mitt på dagen, solglasögonen i högsta hugg och ett axelbandslöst linne på sig.
 
-Hej Lina, jag tänkte bara låna din balkong en stund.
 
Hennes balkong fick morgonsolen medan jag hade sol helatiden. Klart man delar med sig av sin balkong när man kan.
 
 
 
Det kan hända att jag lagt upp den här bilden förut. Men jag tycker den är så fin! Jag och Malin firar 50 dagar innan studenten med en 50-tals fest. Året är 2007. 
 
Vill även passa på att ge en shout out till min dansbästis Ida som fyller år idag, tjoho!
 
 
Den här bilden kan jag också möjligtvis ha lagt upp, jag.. eller ja, vi båda, är rätt så slemmiga och bildkvaliten är inte den bästa, tack och lov kanske. Året är 2006.
 
Fina pinglor som jag gärna skulle ha ett par kvarter närmre. <3

Sista ansökningsdag inför VT-14

Publicerad 2013-03-15 23:03:59 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Femtonde mars tjugohundratretton. Om en timme stängs ansökningarna. Jag hoppas innerligt att några av de som sökt denna omgång kommer bli mina studiekamrater. -peppar, peppar och allt det där...- När jag vaknar upp imorgon gör jag det med vetskapen att jag gjort det jag kunnat. Första hindret blir förhoppningsvis fystesterna. Ska ut och springa om det inte är för kallt imorgon.
 
Ansökan inlämnad, må det bära eller brista. 
 
God natt.

Statisk elektricitet

Publicerad 2013-03-14 16:10:44 i I huvudet på Lina,

Nattens jobb visade sig bli tuffare än väntat. Vi jobbar mycket med plastpåsar och papper. (Kul jobb, Tjoho) I vanliga fall bildas det lite statisk elektricitet av detta så man får sig en stöt lite titt som tätt, inget ovanligt. Men i natt alltså, helt sinnessjukt! Vi tror att det beror på vädret: -3 på dagen och ca -15 på natten och nu -2 på dagen igen. Vi har ingen annan förklaring. Det gick nästan inte att jobba, allt man tog i klistrades fast på kroppen, papperslappar, påsar, KLÄDER! Mjukisbyxorna jag hade på mig, i vanliga fall gosiga och luftiga, de klistrade sig mot benen. Inte gosigt! Papperslapparna vi i vanliga fall lägger på hög var så statiska att de nästan låg och svävade på varandra, som magnetiska poler. 
 
Jag har försökt illustrera de olika faserna jag gick igenom under natten i bildserien nedan. Mitt mål var att lägga papperslappen på bildens högra sida, till den vänstra (en extrem förenkling av det jag sysslar med). Som ni ser slutade det inte särskilt väl. 
 
Tips på hur man motverkar detta emottages gärna. Ska in och jobba inatt igen...

Veckans brott

Publicerad 2013-03-12 11:01:00 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Har börjat följa veckans brott den här säsongen. Jag är ofta motståndare till tv-serier, både fiktionella och de med mer realistisk bakgrund som exempelvis veckans brott. Främst för att jag vägrar boka upp en tid då jag "måste sitta framför TVn". Jag vill inte att TV ska få styra över min tid. Nu i modern tid har jag tvingats erkänna att den anledningen inte håller.

Svtplay.se.

Och så har jag insett att all TV inte är av ondo. Viss tv kan faktiskt ge mer än tillfällig underhållning. Till exempel veckans brott. Dock försöker jag ta herr GW med en näve salt. Håller med honom i mycket rent faktamässigt men vissa slutsatser han drar om saker och ting kan man diskutera. Ändock ett bra program, speciellt den här säsongen alltså.

Ni vet den där delen i programmet, de första åtta avsnitten tror jag det var... Hur som helst, där man fick följa kriminalteknikerna från Örebro... En av dom är referens för mig i min ansökan till PHS.

Har även fått förmånen att bolla mitt personliga brev med denne person! Kommer evigt stå i skuld till denne om jag kommer in denna omgång ;)

På fredag är sista ansökningsdagen! PIRR! 

Sopptrött

Publicerad 2013-03-08 18:34:29 i I huvudet på Lina,

Blev inringd på nattjobb igår, tredje natten i rad utöver mitt vanliga kvällsjobb. Idag har jag alltså missat nästan allt av det vackra vädret på min lediga fredag. Jag har i alla fall lagat en stor kastrull med potatis och purjolökssoppa! Billigt, mättande, många matlådor och framförallt gott! Har göttat mig med det framför tvn nu och kommer fortsätta vidare på slapparlinjen eftersom jag ska vara på jobbet kl 7.00 imorgon igen. Tuff vecka delux!
 
 

 

Rolig och rörig sommar?

Publicerad 2013-03-06 16:19:13 i I huvudet på Lina,

Egentligen vill jag skriva ett inlägg om helgen när fina syster var här och förgyllde dagarna. Det får dock vänta lite. 
 
Jobbade natten i natt och har under de få vakna timmarna jag haft fått ett mycket roligt samtal samt varit tvungen att ringa flera andra samtal för att börja knyta ihop trådarna. 
Blev erbjuden ett roligt sommarjobb på en av mina arbetsplatser (är ju deltidsanställd på en och behovsanställd på den andra) som innebär att jag ska få lära mig svåra och roliga saker! ;) Det var både oväntat och mycket smickrande att bli tillfrågad. Så idag har jag pratat med min arbetsplats som jag är deltidsantälld på (som jag dessutom tillsammans med typ halva personalstyrkan blivit varslad från from 1/7) om min semester är beviljad och vilken typ av arbete jag förväntas utföra under sommaren. Sedan återkopplade jag till företaget med det roliga sommarjobbet med hur det blir. Lite rörigt och det kan bli en tuff sommar! Förmodligen kommer veckorna bli: Företag1: 6.30-15.00 ~vila~ Företag2: 17.00-21.00 eller 16.00-22.00. En vardag alltså. Vad tror ni om det?

Hur det än blir så kommer jag ha fyra hela veckors ledighet! Skönt!
 
(Fjodor)
 
   

Löpning och lycka

Publicerad 2013-03-01 11:27:04 i I huvudet på Lina,

Vaknade av en glad sambo som tyckte att det var dags att stiga upp, solen sken och jag kände mig mer utvilad än på länge! Idag väntade jag på ett bud som skulle dyka upp mellan kl 08.00-16.00 och ni vet hur det är... Men redan strax efter 9 dök hen upp! Toppen. Drog på mig löparskorna efter det och var ute i det sköna vårvädret i en timme, det blev både rask promenad och löpning. Riktigt välbehövligt!
 
Nu är det en snabb avskrubbning i duschen som väntar och sedan ska dagen spenderas i förberedelsernas tecken. Det bjuds på god mat och trevligt sällskap här hemma då en av mina absolut käraste kommer på besök! 

Låt mig presentera min lillasyster Elin genom denna lilla bildserie:

(Ber om ursäkt för pixlig bild)

Mycket likt henne, både i utseende, stil, beteende och till och med vår gamle katt curry (nu bortgången tyvärr) är med. Han och Elin hade ett speciellt band, kanske gillade han också böcker? Han var i alla fall helt klar ett stort fan av Elins hårsnoddar, vi tror att han hade ett hårsnodds-beroende :( 


Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela