Lina

Scenarion

Publicerad 2013-09-29 10:13:09 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Jag har tänkt en del på min prestation under intervjuerna. 

Jag fick inte ett enda scenario! Dvs, fick aldrig svara på hur jag skulle tänka i olika situationer. Varken hos psykologen eller hos poliserna... Inte heller fick jag faktafrågor, tex, vem är vår justitieminister eller vilka partier är med i alliansen? 

Andra har berättat om sådana typer av "grillningar" men inte jag. Det känns inte särskilt lovande. :/

Damn.

Spännande natt...

Publicerad 2013-09-26 09:26:44 i I huvudet på Lina,

Så skönt att vara hemma igen hos mannen. Tog det bara lugnt igår och försökte bli frisk. Det blev en väldigt tidig kväll för mig. 

Sov rätt så gott fram till 4-snåret. Pang sa det så exploderade det i ena näsborren. Fick springa snabbt till badrummet för att inte bloda ner hela sängen. Det var det mest svårstoppade näsblodet jag haft. :/ Fick ta till alla mina "husmorstips" och använde matolja på en bomullstuss samt både åt en isbit och lade en i en påse för att kyla näsan utifrån. Det gjorde susen och när jag sedan vaknade nu på morgonen var näsan ok. Nu vågar jag knappt snyta mig av rädsla att skada blodkärlen igen. Det blir en spännande dag! 


Bildkälla: http://linaishav.blogg.se/2010/february/nasblod.html

Idag är jag hemma. Ringde och sjukanmälde mig så jag skulle få en hel lugn dag att samla mig och bli frisk och kry. Ska försöka dra till jobbet imorgon och just nu känns det som att det kommer gå vägen. 
Solen skiner och det låg frost på taket när jag klev upp! Så mysigt! Jag är redo för den kyligare årstiden nu! Bring it!


Lättnad!

Publicerad 2013-09-25 12:39:09 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Vet ni vad, jag klarade synkraven!! 

Först fick jag kissa i en mugg, sedan var det lyftprov. Tjejer lyfter generellt mellan 1-3 på en skala upp till 9. Det är tydligen någon typ av exposivitet som män generellt är bättre på. Jag lyfte en 4:a!! Trots att jag dras med förkylningen lyckades jag med det, så är riktigt nöjd. Blev väldigt torr i mun och hals efter det så fick avbryta för att dricka lite ;) Sedan kom syntestet och det gick över förväntan. Tyckte det var lättare än hos optikern till och med! Skönt. Däremot fick jag kämpa mer än vanligt vid hörselkollen. Pga förkylningen susade och brusade det i huvudet på mig. Kände under tiden att det inte alls gick bra och blev riktigt nervös, men jo, lite spretigt sa hon att det var, men godkänd!

Sedan flöt allt på och jag är med och kämpar in i det sista! 🎉

Just nu är jag på tåget hem. Vi står stilla pga tekniskt fel men jag har varken bråttom eller tågbyten att tänka på så det är ok. 


Attackerad

Publicerad 2013-09-24 19:38:55 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Vilken dag!
Hade svårt att sova pga min förkylning, nästäppa och snor om vartannat. Stackars mina roomies som fått lyssna till snörvel hela natten.
Idag var det tre av fyra moment som klarades av; databaserat anlagstest (IQ-test), psykologsamtal och polisintervju. Jäklar vad utblåst i skallen jag blev (och alla andra också mer eller mindre). Efter sista momentet blev jag fullständigt knockad av förkylningen. Fick ont i huvudet och började frysa rejält. Fick krypa ner i sängen och vila både kropp och själ. Mina runskompisar stack ut för ett par timmar sedan för att jaga käk. Själv avböjde jag pga bristande ork. Har tuggat riskakor och banan i stillhet ensam på rummet. Härligt faktiskt! 
I morgon är det dock dags för momentet jag gruvar mest för; medicin. Är sjukt nervös över att inte klara synkraven!!!! Dessutom är jag rädd att förkylningen satt sig i öronen, tänk om jag bommar hörselprovet!! 
Voj voj voj
Nä, ska försöka att inte grunna mer i detta... På det där iq-testet... Inte för att skryta, men där fick jag högsta betyg. ;) Jag försöker att tänka på det istället. :) 

Har precis tagit en dusch nu och krupit i sängs igen. Ska fortsätta chilla och försöka bli frisk samt få bättre syn till imorgon.

Fortsätt, snälla, att hålla tummarna, ert stöd är viktigt för mig! 😘

På tåget mot framtiden!

Publicerad 2013-09-23 15:44:41 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Tror ni inte att jag började känna av halsont på morgonkulan!? TYPISKT! Fick rådet av en kollega att gurgla saltvatten för att döda bakterierna i halsen, hoppas det hjälper för gött var det inte. 

Har äntligen möjlighet att blogga via mobilen och 3G som ni ser! Kommer försöka uppdatera tankar och känslor kring slut-testerna lite mer regelbundet nu. 

Har varit lite ofokuserad på jobbet i dag så det känns skönt att vara på resande fot mot Göteborg. 
På lunchen var jag förbi optikern och hämtade ut mitt glasögonrecept som jag läste mig till IGÅR att jag skulle ha med. Det är inte likt mig att nästan missa sådana viktiga saker, men nu gick det ju bra, det var bara att be optikern skriva ut receptet (från 2010, dags för en ny kontroll snart tror jag, hehe). 

Tror att jag nu ska ta upp senaste numret av svensk polis som jag ännu inte läst. TAGGA! 
Rekryteringsmyndigheten på Pliktverket i Göteborg!

Publicerad 2013-09-23 06:00:00 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

I eftermiddag sätter jag mig på tåget mot Gbg. Först ska jag träffa en vän som bor i staden, sedan ska jag "checka in" på Pliktverket. Sista testerna here I come! (NERVÖS)
 
Ska försöka uppdatera bloggen när jag är på plats, det beror på om jag lyckas utan wi-fi. Oftast kan jag inte uppdatera utan det. :/
 
Hur som helst; må det bära eller brista! Imorgon får jag veta lite mer än idag.

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela