Lina

Ishavspromenad

Publicerad 2011-12-31 15:24:34 i I huvudet på Lina,

Lite is på havet är det allt :)

Bilden visar PP och Karl när vi tre var ute på promenad i samhället.

Nu har jag och PP en liten siesta medan övriga familjen är iväg och ska försöka para Kasper (deras dansk-svenska gårdshund) med en tik som heter Svea. Det ska bli spännande att höra hur det gått.

 

 

Kalas!

Publicerad 2011-12-30 19:40:40 i I huvudet på Lina,

Just nu har vi besök av PPs farbror med familj. Vi har ätit tårta och avrundar kvällen med ett glas rött.

Så här ungefär ser det ut i huset, väldigt öppen planlösning! (Längst ner kommer ett par bilder från marken Pelle köpt)

 

 

Presenter!

Publicerad 2011-12-30 14:48:41 i I huvudet på Lina,

Vill börja med att visa två av PPs nya accessoarer! Senare idag kommer bilder på huset och bilder på marken som nyss inhandlats :P

Armband från mig och klocka från Karl.

Framme i Fjällbacka

Publicerad 2011-12-29 22:25:47 i I huvudet på Lina,

Eller ja, framme har vi varit länge. Resan gick bra och vi har det mysigt i huset. Ska försöka komma ihåg att fota lite här imorgon så ni får en skymt av huset som PPs pappa byggt.

Det blåser rätt mycket på vetteberget och havsnivån är väldigt hög! Jag och Karl tog en liten promenad ganska snart efter att vi kommit fram för att undersöka vattennivån. Det blåsiga och mörka vädret fick oss att inse att läget var perfekt för att hitta ett lik! Känslan av deckare var påtaglig när vi gick i halvdunklet över nästan vattentäckta båtbryggor. Turligt nog stötte vi inte på några dödingar, och inte halkade vi i havet heller!

Imorgon är en stor dag!


Karl går över en vattenpiskad båtbrygga över till badholmen.

Håll i hatten!

Publicerad 2011-12-29 13:32:45 i I huvudet på Lina,

Så otroligt skönt att få sova i min egen säng bredvid min alldeles egna sambo! Det enda tråkiga är att här i Örebro har det fortsatt att blåååsa, tror det är Dagmars lillasyster som är på besök. Flaggstänger på parkeringen här nedanför har blåst av och vi har banne mig inte satt fast en plastpåse på balkongen. :)





Det värsta är dock att vår franska balkong tjuter! Och den tjuter inte lågt. Vi har fått genomlida hela natten med visslande i olika tonlägen och ljudnivåer. Vi upptäckte att den låter när det blåser när vi flyttade in och felanmälde det. Vi tror att det har varit folk här och fixat det, för det slutade låta helt plötsligt. Men nu har alltså dagmar kickat igång det. Så det är bara att ringa hyresvärden igen.


Nu ska jag och PP bege oss ut till soprummet, i regn och blåst bör tilläggas. Men glada är vi ändå!




Ps

Publicerad 2011-12-28 21:47:28 i I huvudet på Lina,

... Jag kommer snart lägga upp bilder på nya lägenheten! Any day now! ;)
På heder och samvete svär jag att ett blogginlägg med massa bilder kommer dyka upp innan 2012 tar sin början, så håll ut!

Kalabalik på Arlanda

Publicerad 2011-12-28 19:52:07 i I huvudet på Lina,

Just nu hänger jag på Arlanda. Vill ni veta varför?

Okej.
Jag har missat min flygbuss. Flyget blev 10 min sent pga motvind och med en marginal på 15 minuter från landning till buss i vanliga fall så kan man med enkel matematik räkna ut att det var kört. Vilket det ju visade sig vara även i praktiken. Vid swebus informationsdisk hänvisade de till nästa avgång 21.30 (om TRE timmar) visserligen på ombokad biljett men ändå!
Suck.
Jag fick rådet att gå 500 meter till SJs information och kolla tågen med orden "Du har ju tid på dig" -Jo, så sant.

Jag rullade iväg och efter 450 meter hade jag rullat så fort att ena hjulet på resväskan SMÄLTE bort. Yes, smälte.

Nåväl, hos SJ sa de "Jo, det går ett tåg härifrån till Örebro om du kan vänta en timme"
Tjoho! Bara en timmes väntetid! Och för ynka 180 kronor! Taget!

Så nu ska jag strax kliva på tåget och blir bara en timme senare än det var tänkt :) Ska bara dricka upp min stora kaffe först!

Typiskt Norrland

Publicerad 2011-12-28 15:44:54 i I huvudet på Lina,

Sitter på flygplatsen i Arvidsjaur och väntar på planet med ett ledset och glatt hjärta som vanligt. Det är så härligt att få umgås med familjen varje jul och därför trist att behöva lämna dom. Å andra sidan har jag ett fantastiskt liv i Örebro som väntar :)

På vägen hit passerade vi ett gäng renar som ville ha kapplöpning med oss... Vi vann!

Forsnäsfrukost

Publicerad 2011-12-28 11:18:11 i I huvudet på Lina,

Så här såg ofta frukosten ut när jag bodde hemma. Två go'mackor med falukorv och gurka, sköljs ner med en kopp te. Då var det alltid "himlagott" men idag blev det earl grey. Mums!


Sista aftonen i Forsnäs för den här gången

Publicerad 2011-12-28 00:20:13 i I huvudet på Lina,

En av mina barndomsvänner fick sig besök idag! Det var riktigt trevligt att surra en stund med fina Fanny som har det fullt upp med allt som hör livet till :)

En visit på kvällskvisten blev det, och sedan när jag kom hem (körde i en mindre snöstorm) insåg jag en sak... Det här är min sista kväll i forsnäs för den här gången, och jag och pappa har inte blandat oss en drink än! Vi hade tidigare tagit ut recept vi ville testa men det blev inte av. Därför valde vi ett enkelt recept och halverade spritmängden (det är ju trots allt bara tisdag) och hade en trevlig afton med prat om svunna tider.

I mitt vackra vita vinterland

Publicerad 2011-12-27 14:24:56 i I huvudet på Lina,

Idag har vi vinkat av Elin, mormor och Lennart. Elin beger sig till Jönköping i kväll och mormor och Lennart körde hem till Vännäsby. Det känns lite trist att det kommer dröja ett tag tills vi får ses igen, men det är så det är. Elin får jag i alla fall träffa igen ganska snart då vi bor rätt "nära" varandra nu. Det är bara den lilla sjön vättern som ligger emellan.

Efter att vi sagt hejdå så drog jag och pappa fram snöbjörnen och skottade gården. När pappa sedan trodde att vi var klara så gick vi på en liten promenad istället för att gå in. En hel timme var vi ute och spatserade. Jag passade på att ta några fina bilder.



Det är inte ofta man får se rinnande vatten den här årstiden. 




Osaberget



"Mötesplats" Ser ni bokstaven M på stolpen? Det är hit man går om man blir sällskapssjuk och vill möta någon. Tyvärr kom ingen när vi stod där...

Traditionsenligt pepparkaksfika

Publicerad 2011-12-26 21:34:18 i I huvudet på Lina,

Det är brukligt att vi efter julen faktiskt äter upp vår egen pepparkaka! Så det gjorde vi idag. Här är min och pappas kaka innan vi högg in, te drack jag i en av mina nya rosa muggar som jag fick av Elin i julklapp!

Huvvaligen

Publicerad 2011-12-26 15:53:23 i I huvudet på Lina,

Ja nu börjar jag kunna kalla mig för människa igen. Juldagen bjöd på en tequila förmycket, men en rolig sådan!

Familjen Fjellner öppnade portarna till sin residens och bjöd på trevligt sällskap! Ölen, minnena och tequilan flödade, haha.

Senare begav vi oss till folkan på "dans" för att spana in hemvändarna. Vi var inte de enda kan jag väl säga :)
Mer än en gång fick jag höra "Heeeej!...men nä, du är ju inte Elin..." följt av en lite pinsam tystnad, haha. Till och med en gammal klasskompis tog fel. Jag antar att det är så det blir när man knappt är i de norra delarna. Så ja e int bitter!

Allt som allt var det en mycket trevlig afton och en mindre trevlig dagen efter. Jag har inte mått illa, bara varit extremt seg och legat ner. Men nu ska jag dra mig upp ur sängen och bre mig en smörgås!

Förresten kan jag nämna att min älskade PP hade en mindre rolig juldag. Eller den var väl mycket bra tills det hände en liten olycka. Någon av våra gäster råkade spraya blå våldtäktsspray i vårt trapphus och det kom till och med på dörren till en granne! PP tyckte INTE att det var det roligaste han varit med om, så efter lite om och men fick han och hans bror skura bort det med alla tillbuds stående medel! Tillslut gick det tack och lov bort och han gjorde en skadekontroll idag och det var fint. Puh, tur att jag inte var med! Jag vet inte vad jag hade gjort!

Nä, en smörgås var det ja!

 

 

Fort var det gjort

Publicerad 2011-12-24 22:34:58 i I huvudet på Lina,

Nu ligger julmaten i magen, tillsammans med diverse chokladbitar, polkagrisar och annat gött! Har stor lust att snöra på mig löparskorna och dra mig ut på en runda, men jag misstänker starkt att det inte är så populärt rent fysiskt att göra det nu! Om det inte är för kallt imorgon blir det nog en förmiddagstur.

Jag fick många fina och omtänksamma gåvor i kväll, och jag tror att det jag gav blev uppskattat :) Det är alltid lika roligt att se vad familjen hittat på till mig och till varandra.

Imorgon börjar dagen med julotta för somliga av oss. För att slippa ta två bilar bestämde vi att bara fem av oss "får" åka. Albin måste för att det är en del i konfirmationen, han vill inte åka om inte mamma åker, Elin ska träffa en vän där, mormor vill gärna på julottan och Lennart ska köra... Det blir fem så jag och pappa sa att vi kunde tänka oss att avstå för lagets skull (sovmorgon!)

Nä hörrni, nu är det sängen som gäller!

God fortsättning på julhelgen!


Jag bjuder på ett litet "bildregn" av bilder som tagits under kvällen.



Juletider

Publicerad 2011-12-23 20:30:36 i I huvudet på Lina,

Ja nu tycker jag att det är dags att skriva lite.
Som ni såg i förra inlägget fick jag mig en helt ny iPhone av min älskade pojkvän bara sådär. Helt fantastiskt! Så nu testar jag att slänga upp ett inlägg från den :)

Just nu sitter jag hopkrupen i soffan hemma i forsnäs, bredvid mig sitter mormor och Lennart. Även pappa befinner sig i tv-rummet även om han halvsover efter en paltmiddag med efterföljande pepparkaksgarnering (långt ord) och glöggmys!

Julgranen klädde vi igår och nu är alla klapparna på sin plats under barren. Det enda som återstår är mer glögg och mer mys medan vi väntar på tomten! (Det kan hända att det behövs skottas lite snö också innan tomten kommer, så han kommer fram.)

En riktigt god jul till er alla!

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela