Lina

Allt eller inget...

Publicerad 2012-01-31 08:27:38 i I huvudet på Lina,

Snart ska jag och skruttan till farbror bildoktorn igen. Nu är det dags att få domen på handbromsen! 500-5000 kr, något sådant kommer det att kosta enligt min kompis Google. När jag ringde verkstaden och bokade tid så sa han ungefär samma sak, dvs "jag kan inte säga ens ungefär vad det kommer kosta förrän jag får se vad felet är"

Håll tummar och tår att det inte kommer kosta fyrsiffrigt, eller att det inte blir så höga fyra siffror om det nu måste bli det.



Härlig helg!

Publicerad 2012-01-30 09:47:37 i I huvudet på Lina,

Har haft Elin och Daniel på besök lördag-söndag! Supertrevligt.

Vi började med att strosa (knuffas) på hindersmässan, det var mycket folk!! Elin fick sig en klocka att ha i Afrika men vi andra nöjde oss med att titta. Istället för att käka på marknaden smet vi in på en restaurang och satt i värmen och njöt av att inte stöta ihop med folk överallt. :)

Kvällen bjöd på tacopaj, gott vin och intressanta diskussioner. :)

Väldigt trevligt alltså!

Har tagit en lång sovmorgon idag och snart ska jag förbereda mig att leda ett pass som jag inte kört på nästan ett år! :s

Moder natur har gjort konstverk under natten.

Hemläxa

Publicerad 2012-01-24 08:59:49 i I huvudet på Lina,

Har nyss varit på Bilprovningen. Första gången, lite spännande var det allt. Tyvärr satte sig skruttan på tvären och det blev bakläxa på handbromsen.

Nåväl, jag har hört att det ska kosta att ha bil ;)

Tröstar mig själv med en gooo' frukost!
Kaffe
Macka
Smoothie med flingor på

Att klä av sig!

Publicerad 2012-01-21 18:59:32 i I huvudet på Lina,

Det är så härligt att kliva innanför dörren, släppa allt man har i händerna och ta ett djupt andetag. Ännu bättre blir det när uniformen åker av och mjukisarna åker på (det går fort kan jag lova) UNDERBART!

Har haft en utmanande dag, ronderna har gått rätt bra, men det svåraste har faktiskt varit att ta sig från A till B utan att ta en stor omväg, men tack och lov för GPS :)

Nu har jag slängt mig i soffan med en liten huvudvärk som sällskap. PP och hans far är här och ska precis börja borra i betong. Suck.
Förhoppningsvis går det fort och vi får äntligen upp gardinstängerna.

Har i alla fall fått köra automat hela dagen, så det var lite konstigt att köra min bil hem ;)

Godkänd!

Publicerad 2012-01-20 15:44:15 i I huvudet på Lina,

Färdigutbildad!
För ett tag i alla fall. Nu är jag godkänd att arbeta som väktare i fyra år, vill jag fortsätta så länge är det dags för fortbildning då, men det blir en senare historia.

Jag har haft det bra och vi har varit ett bra gäng rakt igenom. Mycket trevligt alltså, och mycket fika som ju är en väktares specialitet och något vi övat mycket på under utbildningen.

Nu sitter jag på ett förtidigt tåg hem, sweet!! Blev nervös att biljettkontrollanten skulle säga något om att tidpunkten var fel, men hon släppte igenom oss ;) (jag och en örebrokollega)

Ska berätta också att i onsdags efter kursen smet jag in till city för att möta en gammal vän och klasskamrat från gymnasiet. Ingen mindre än Vanjana herself! Det finns tyvärr inget bildbevis på det så ni får tro mig om ni vill ;) Det var riktigt kul att se henne och snacka en liten stund.

Ho ho, ja ja. Imorgon ska jag köra egen bil och köra mitt eget ronddistrikt!! Mycket spännande! :D

Men nu när jag kommer hem är det all fokus på min fina man där hemma som gäller :)

Ha det fint!

Dag 1

Publicerad 2012-01-16 22:45:29 i I huvudet på Lina,

Igår när jag la mig för att sova ställde jag alarmet på kvart över sex eftersom vi skulle ses till frukost kvart i sju. Så jag knappade in 06.45 och somnade. Larmet ringde och ca 5 sek senare knackade det på dörren... SUCK! Min hjärna fungerade tydligen inte igår. Tur man är snabb, på 15 var jag nere och hann få mig hotellfrukost jag med :)

Dagen har flutit på bra och vi är ett trevligt gäng.

Har koreograferat lite till ikväll men hade ingen riktig inspiration så det blev inte så bra, det blir nog till att revidera lite sen.

Vi är ju två från Örebro på kursen, men fyra till från kursen som bor på samma hotell. Vi käkade tillsammans och hängde lite efter middagen, två av oss drack lite vin... Jag kan ha varit en av dom ;)

Nu är det sent och hjärnan är rätt så trött. Ska bjussa på bilder på utsikten från våning 11 innan jag lägger mig.

God natt!

(Råsunda)

Snart sitter jag på tåget

Publicerad 2012-01-15 13:14:14 i I huvudet på Lina,

Idag om nån timme drar jag till Stockholm. Det är dags för sista delen i utbildningen, en vecka blir jag borta. En vecka av hotell, fika och Zumba på kvällarna. Ja, och utbildningen förstås ;)

Kolla hur det ser ut här utanför nu! Jo! Jag lovar! Båda bilderna är tagna idag!
Jämför med bilden i förra inlägget.

God söndagmorgon

Publicerad 2012-01-15 09:17:32 i I huvudet på Lina,

När jag klev upp strax efter åtta fick jag känslan att jag var den enda person som var ledig igår, är ledig idag och ändå inte var ute och roade mig. Och dessutom kliver upp så tidigt!

Det passar mig bra. Jag är en riktig morgonmänniska (oftast) och kan konsten att njuta av morgnarna.
Idag blev det en stor kopp julkaffe, det sista tyvärr, älskar zoegas julkaffe och köper det varje år. Passade på att testa att lägga till nästan ett kaffemått kardemumma i filtret. Det luktade jättegott! Smaken av kardemumma var inte så stark som jag trodde med tanke på doften men jag gillade hur näsan fick kardemumma och munnen fick kaffe, en intressant konflikt som fungerade.
Drack ur min specialmugg som jag fick av PP... en jul tror jag, det är en vanlig mugg men med formen av en engångsmugg och ett tillhörande silikonlock för att hålla värmen. Den är fantastisk!

Jag intog min plats på divanen vid stora fönstret (där jag sitter än) och myste framför ett av de där härliga "hitta hus"- programmen.
När solen började titta fram tog jag en paus från TVn och ägnade mig helhjärtat åt moder jord en stund. Vem kan låta bli när hon bjuder på en underbar och färgsprakande morgonshow för oss morgonpigga?

Godmorgon från Örebro!


...en bra dag helt enkelt

Publicerad 2012-01-14 15:39:07 i I huvudet på Lina,

Den här lördagen kunde inte fått en bättre start! Jag kände för att laga amerikanska pannkakor till frukost och så blev det! Enkelt och gott!
Sedan fick jag höra att min lillasyster också ätit det till frukost idag. Rätt kul sammanträffande eftersom varken hon eller jag brukar göra det. Systerskapet är ett märkligt fenomen :)

Lördagen fortsatte på biltema där diverse bra-att-ha-saker inhandlades, bl.a. bogserlina och startkablar! Vuxen-/gubbpoäng till mig!

Men den största höjdpunkten var nog mitt JCfynd!

Tre linnen för mindre summa än det billigaste linnets ordinarie pris! Woho!

Okej, på med dansarhatten...

Publicerad 2012-01-12 11:45:11 i I huvudet på Lina,

... Det är dags att koreografera!

Har grunden i passet klart nu vad gäller låtval. Insåg nyss att jag kommer behöva koreografera 8 (ÅTTA) låtar! 5 st kan jag sno från ZIN DVD-erna (Tack för det konceptet!) och bara finjustera så de passar mig. Men det är alltså åtta låtar som jag bara har musik till. Tror min vän youtube kommer få hjälpa mig lite ;)



ZUMBA!

Klippt och klart

Publicerad 2012-01-12 08:21:45 i I huvudet på Lina,

Jag fick en kommentar för nån vecka sedan om mitt hår. Sanningen är den att jag faktiskt HAR klippt av mig svallet!

Åh, vad jag är nöjd! :)

Har inte saknat det långa och varma håret alls. Trots att det var rätt lättskött innan (förutom torktiden) så är det ännu lättare nu! För att inte tala om just torktiden! Ett par tag med badlakanet och det är i princip torrt.

Innan bilden kommer på frisyren (och en ny mysig tröja) tänkte jag bara säga att förmiddagen kommer spenderas i zumbans tecken!! Wohoo!



Ett oväntat paket!

Publicerad 2012-01-10 20:43:33 i I huvudet på Lina,

Idag när jag vittjade brevlådan fann jag till min förtjusning ett spännande paket adresserat till mig!

Med spänd förväntan öppnade jag det och fann en liten hälsning och fyra handgjorda superfina smörknivar som världens bästa Lennart gjort!

Tusen tack för den fina och oväntade gåvan!

Guldkanten på dagen

Publicerad 2012-01-08 20:11:37 i I huvudet på Lina,

Nu äntligen är jag klar med mina 3 långa jobbdagar! De har varit väldigt roligt och lärorikt men nog känns det i kroppen att det varit mycket! Höll på att knoppa av vid 16 snåret, men tog mig igenom det med ett leende på läpparna.

Kvällen består av Harry Potter och hemligheternas kammare med en skål godis. Senare ska jag krypa ner i världens bästa säng!

Tack mamma för världens bästa lammullsfilt!

Tack mamma och pappa för de fantastiskt fina sängkläderna!

Inatt ska här sovas gott!

Basker!

Publicerad 2012-01-07 22:08:26 i I huvudet på Lina,

Har haft ännu en lång jobbdag! Idag har vi inte haft så hektiskt faktiskt, trots att det är helg. Däremot har jag för första gången fått ta hand om två egna objekt själv! Det gick bra och jag är nöjd! :D
Imorgon hoppas jag att jag får ta en egen bil, det snackades om det och det säger jag inte nej till. Sweet.

Det bästa med dagen är ändå att jag fått mig en basker!! Så nu slipper jag den fula toppluvan.

Den är snarlik den här (lånad bild)

Att göra saker som är lite jobbiga men som i slutändan får en att må så mycket bättre!

Publicerad 2012-01-06 21:27:06 i I huvudet på Lina,

Har haft fullt upp idag! Först jobb i 12 timmar (Har haft superkul! Ser fram emot när jag får börja jobba själv utan handledare!) och när jag kom hem överraskade jag mig själv.

Först bytte jag om till vanliga kläder (vill inte gå privata ärenden i uniformen) sedan svängde jag och PP ner på Willys. Jag var grymt sugen på lax och var tvungen att laga det till middag!! Så fin (billig) lax inhandlades.
Medan laxrätten myste i 200 grader svidade jag om än en gång och drog ett pass på 30 min med min kettlebell!

Oh yes!

Det var fantastiskt skönt att träna hårt för att sedan fräsch och glad kliva ur duschen och se maten stå redo och klar framdukad på bordet!

Nu sitter jag här, nerkurad i soffan i en ny myströja med lax i magen och bara mår gött!

Snart blir det sängen eftersom alarmet kickar igång kl 4.45 imorgon.

Ha en bra kväll!


(min nya myströja)

Träningsvärk?

Publicerad 2012-01-05 16:25:17 i I huvudet på Lina,

Ja, hur känns det nu i kroppen efter 30 min kettlebell igår?

ONT

Huj, som ett bra pass ska kännas efteråt! :) Det var kvittot jag ville ha på att det fungerar bra. Sweet!

Frukost!

Publicerad 2012-01-05 12:32:27 i I huvudet på Lina,

Mixade ihop en härlig frukostsmoothie i min nya röda fina mixer. Den fungerar utmärkt! Det gick snabbt och smoothien fick en härlig konsistens.

Banan & hallonsmoothie

5 dl naturell yoghurt
2 bananer
Typ 2-3 dl frysta hallon

Mixa och bjud in en kompis på en härlig vardagslyx-frukost :)

På date!

Publicerad 2012-01-04 20:12:45 i I huvudet på Lina,

Här sitter jag och är lite flirtig på date med min PP ;)
Stora Örebro heter restaurangen. Underbar! Bästa stället i Örebro!
image description

Nya tag!

Publicerad 2012-01-04 14:24:31 i I huvudet på Lina,

Ni som känner mig vet att träning är en stor del av mitt liv. Så stor att jag är utbildad box- och zumbainstruktör och även sitter i styrelsen för ÖUIF (Örebro universitets IF). Jag har sedan jag flyttade till stan (4 år sedan) tränat 3-5 ggr/vecka nästan varje vecka, året om. Löpning, gym men främst gruppträning för att jag fullkomligt älskar att träna i grupp! :)

Men i höstas hände något! Jag blev med nytt jobb!
Fullkomligt underbart eftersom jag länge velat ha det jobbet, och att få det genom att bli uppringd utan att ens ha sökt det var fantastiskt kul och smickrande så klart. :)
Det enda smolket i bägaren var arbetstiderna, vardagkvällar precis när all den roliga gruppträningen pågår. Dessutom hade jag ju kvar mitt gamla jobb som är ett nattjobb där passet börjar mitt under gruppträningens finallåt.
I september hade jag inte kommit igång med nya jobbet, ett par utbildningsdagar och pappersexercis bara, träningen klarade sig rätt bra och jag kunde leda några pass. Men i oktober började den stora utbildningen och jag var borta i två veckor på annan ort. Tränade förhållandevis bra men kunde av förklarliga skäl inte leda pass.
När jag var tillbaka i Örebro hände en annan stor sak.

Vi flyttade!

Det vill säga att all min lediga tid gick åt till att flytta under drygt två veckor, kom ihåg att jag och PP båda jobbade mycket, så det tog sin lilla tid.

November... 200 timmars jobb... Kanske 3 timmars träning...

December, well, jobb, flytt, julledighet hos familjen och... träning...? Not so much.

Det var då och nu är nu. Min kropp har länge skrikit efter utmaning och adrenalin men jag har prioriterat annat. Därför fick kroppen en fin kettlebell i julklapp som ni kunde se i ett inlägg från igår.

Idag invigde vi den (jag och kroppen alltså)! 30 min varierade övningar och det kändes mycket bra! Imorgon får jag komma med ett utlåtande baserat på träningsvärken ;)




Nytt ljus i tillvaron

Publicerad 2012-01-04 12:46:13 i I huvudet på Lina,

För att fortsätta på julklappstemat som bloggen haft ett tag nu tänkte jag visa en sak som PP fick i julklapp av sina föräldrar.
En mycket fin droppformad lampa som idag intog sin rättmätiga plats som huvudbelysning över köksbordet!

PPs snälla far kom hit och hjälpte oss att borra hål i taket (huj vad det låter när man borrar i betong).

Vi är mycket nöjda! Vad tycks? :)

Julklapp!

Publicerad 2012-01-03 13:07:10 i I huvudet på Lina,

Jag sa ju att jag skulle köpa tv-spelet Lego Harry Potter och en symaskin till mig själv för julklappspengarna.
Det blev nästan så.

Ett Lego Harry Potter blev det faktiskt (med lego som följde med!) men ingen symaskin. Istället blev det...

Söderte!

Publicerad 2012-01-02 21:37:17 i I huvudet på Lina,

Titta Elin!

Nu är muggen invigd på riktigt!

Söderte är världens godaste te om man frågar mig :) kan inte dricka mig less på det. Speciellt inte när man får dricka i så fina muggar.

Har jobbat kväll idag, första passet på nya tjänsten! Känns mycket bra! Nu blir det te som sagt och sommaren med Göran ;)

Regnet smattrar på min ruta

Publicerad 2012-01-02 06:37:20 i I huvudet på Lina,

Klockan är tidig morgon och jag ska alldeles snart lägga igen ögonen och sova!
I Örebro låg det snö på gatorna igår, men nu är det snömodd som gäller eftersom det regnar. Är det bara jag som tycker att det är rätt så mysigt att sova när det smattrar lätt på rutan? :)

Bild tagen samma dag jag åkte till Sorsele nu innan jul.

Och verkligheten kom med besked!

Publicerad 2012-01-01 22:39:28 i I huvudet på Lina,

Trots att vi drog från Fjällbacka med marginal på över en timme, snubblade jag in på jobbet med bara 5 minuters marginal. När vi kom hem hann jag bara byta om och gå på toa innan det var dags att brumma iväg.
Hur kommer det sig kanske ni undrar? Jo, taskigt väglag och olyckor. Trist för alla! Jag såg fem ambulanser vid olika tillfällen och i olika hastigheter. Vi var även bland de första att köra förbi en Volvo som snurrat runt och stannat mitt på vägen mellan körfälten. Lyckligtvis verkar det gått förhållandevis bra.
Men bilköer får ju vem som helst att bli lite trött.


Mandel under julhelgen

Dagen efter, eller ska man kalla det den första dagen?

Publicerad 2012-01-01 14:46:57 i I huvudet på Lina,

Jag hoppas att ni firade in det nya året på ett sätt som gladde just er, för det gjorde jag.
Det blev ett stilla firande med PPs familj, i Fjällbacka som sagt. Kvällen ägnades åt god mat och ett trevligt sällskap.
Tyvärr började grannarna skjuta raketer på kvällskvisten så att Kasper blev galen. Han är liksom många andra hundar väldigt skotträdd. Tillslut lugnade han ner sig med hjälp av lite droger. På tal om Kasper så kan jag nämna att det inte blev något gjort med Svea den här gången eftersom hon inte släppte till så att säga, men det kommer nog fler tillfällen.

Jag önskar er en fin nyårsdag och en bra start på det nya året.
Skälv återgår jag till vardagen redan ikväll då det vankas nattjobb.

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela