Lina

Kaffetorka är aldrig bra för en student

Publicerad 2012-09-14 08:50:29 i I huvudet på Lina,

Det kom en liten tanke till mig som sa att det nog är dags att uppdatera er lite på vad som händer just nu. 
Ni vet ju sedan länge att jag inte alltid är så aktiv på bloggen. Jag startar inte gärna upp datorn bara för att skriva ett inlägg och ALLT behöver inte heller ut på internet. 
 
Nu är det hur som helst så att jag sitter på universitetsbiblioteket med en del litteratur och diverse anteckningar som ska läsas, förstås och helst stanna kvar i minnesbanken också. 
 
Jajjemen, jag har gått och blivit student igen, men som brukligt läser jag en fristående kurs och inget program. Kriminologi B är det som står på schemat. Att jag har valt att börja plugga nu beror egentligen på två anledningar. 1. Jag var sugen. Det är ju hela TVÅ år sedan jag pluggade sist, så nu är det dags igen! 2. Jag har en fast anställning på 100 tim/månad, jag jobbar dvs ca 63%, och det är bara på kvällar och varannan helg. Vilket leder till att jobb och föreläsningar aldrig kommer krocka. Jobba 63% och plugga 100%, det borde inte vara några större problem.
Två veckor in i studentlivet känns det som att det kommer gå rätt bra, men nog märks det att jag inte är hemma lika mycket som innan, tvätt och städning släpar lite efter. Dessutom jobbar PP väldigt mycket han också. Men vi reder oss, vi är ju båda medvetna om den nya situationer och försöker prioritera det som är bäst för oss.
 
Som jag skrev i rubriken så pockar kaffetarmen på uppmärksamhet. Jag kom till biblioteket kl 8 och har försökt läsa lite men fick inget fokus. Kollade upp när cafeet här nere ska öppna och det är ungefär exakt NU. Så jag har plitat ner ett blogginlägg i väntan på morgonens första kaffe. Jag vet att det kommer bli svårt att lära sig forskningsmetodik utan det svarta guldet i kroppen, därför tyckte jag det blev en bra kompromiss.
 
Vill bara nämna en sista sak innan jag springer ner och hämtar en kopp. Jag köpte ett tangentbord till vår iPad och använder den som bärbar dator till plugget. Det är ett av de bästa köp jag gjort! Så behändigt och praktiskt att använda iPaden, den har alla funktioner jag behöver men är betydligt mindre än en dator! 
 
Nu Kaffe!
 
 

Kommentarer & tankar

Dela med dig av dina tankar!
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Kategorier

Historisk tillbakablick

Prenumerera och dela