Lina

En tids sjukdom

Publicerad 2014-02-22 11:05:56 i I huvudet på Lina, Polisstudent,

Blev sjuk i måndags med halsont och snuva. Det är aldrig lägligt att bli förkyld som ni vet, fick stå över veckans självskydd och bara titta på. Extra jobbigt var det eftersom vi efter självskyddet hade en cirkelbana med olika typer av styrke och spänstövningar. Verkade vara riktigt roligt men jag fick nöja mig med att passa de andra i bänkpress.

Vår första lektion kring trafik och bilkörning hade vi i tisdags. En heldag i Borlänge stod på schemat. Vi gick igenom förväntningar på kursen och sådant man brukar inleda ett nytt moment med. Att köra blåljus är något som tar lååång tid innan vi får göra! Del 1 är den undervisning vi får i skolan under våra två år här. Del 2 gör vi under aspiranttiden och del 3 är en kurs vi tar när vi börjat jobba som polisassistenter. Så det dröjer några år innan jag får köra i skarpt läge ;). Väldigt spännande är det i alla fall. En liten rundtur över hur polisbilen ser ut invändigt fick vi också. Det finns väldigt många manicker och gadgets i bilarna alltså, allt från radio och gps till verktyg, spikmatta och rejäla skyddsvästar.

Nästa vecka åker vi till polishögskolan för NU-vecka. Då blir det en hel del seminarier och även övningar där vi för första gången själva ska gå in och agera i situationer. Som tur är går förkylningen åt rätt håll så jag bör vara fit for fight tills dess!

 

Träning idag, igår och imorgon.

Publicerad 2014-02-13 18:27:10 i I huvudet på Lina, Polisstudent,

Har sedan NU-veckan (närutbildningsvecka, de veckor vi är i stockholm) steppat upp gamet så att säga, vad gäller träning. Det är betydligt fler fysiska krav inom utbildningen än inför den. Över stenhårt på armhävningar (yes, på tårna) och bänkpress. Måste fixa 10 reps med 30 kg på stången för att bli godkänd. I dag klarar jag det, men knappt, så det är bara att ligga i.

Samtidigt känner jag hur den ökade träningsdosen gör mig gott! Jag löptränar enligt Ida Wargs löputmaning vilket ger ca 2 mil i veckan, samt styrketränar. Jag och PP har testvecka med matsedel vilket också gör att jag äter bättre och känner mig stark. 
 
Just nu jobbar vi med grupparbete och kommunikation, mänskliga rättigheter, mental träning samt polislagens paragrafer. Imorgon är det seminarie på bland annat paragrafen som säger att en person som omhändertas enligt PL 13 måste meddelas om anledningen. 
 
Jag tycker att det är svårt att hitta något intressant att skriva om nu för tiden, eftersom mina dagar nästan bara består av suderande, föreläsningar och grupparbeten. Men jag försöker som vanligt att uppdatera bloggen lite då och då :)
 
På tal om träning så kan jag berätta att vi haft vår tredje lektion självskydd och att det börjar ta sig. Det är väldigt svårt att få in tekniken när man ska ta grepp. Att veta hur man ska parera motsträviga individer utan att behöva vara allt för stark. Det är en utmaning. PP säger i alla fall att han märker att jag blir bättre (eller så vill han bara vara snäll, haha). 
 
 
 
Lägg märke till det stora blåmärket jag fick efter förra veckans självskydd. Var tydligen inte så bra på att skydda mig där :P
 
 
 

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela