Lina

Från damm, till blä för modebloggar

Publicerad 2008-05-31 19:41:21 i I huvudet på Lina,

Idag har jag gett min taklampa en välbehövlig avdammning!

sen att jag klev upp 4.45 imorse är en helt annan historia, den hör någorlunda ihop med historien om att jag inte har någon lust att blogga över huvud taget! Lusten är bara borta och när jag väl sätter mig har jag inget vettigt att skriva alls. Hur gör alla storbloggare? Varifrån kommer inspirationen och orken? Det är så illa för mig med min idé-blogg-torka att jag på jobbet när jag packar upp varor och grejar försöker formulera på förhand saker att skriva. "aah, det där kan vara en kul grej att skriva om i bloggen" Sen när jag sitter vid datorn är allt som bortblåst (utom just det här, för det är klart att jag formulerade det här på förhand i när jag ställde in juicer i hyllan runt 6-7 snåret imorse.) Nåväl.

Vissa människor bara har det som krävs för att fånga läsare, dom som lyckas få vardagliga ting att bli roliga för andra att läsa om. (OBS, vardagliga ting. Jag läser inte modebloggar och liknande! kenza och blondinbella, här har ni en som bojkottar era bloggar! som om det skulle göra någon skillnad för dom om jag läser eller inte... )

Sen kommer ju den intressanta frågan. För VEM bloggar man? Många gör det för sin egen skull, och andra gör det uppenbarligen mer för andra än för sig själv. Jag menar, jag skulle aldrig rita av min "dagens outfit" i min egen dagbok, inte heller ta en bild och klistra in... det skiter väl jag i om 15 år. Vill jag veta vad jag hade på mig så finns det massa andra bilder från otaliga sammanhang där jag kan få en fingervisning om vilka kläder som prydde min kropp under min ungdoms glada dagar. Nä, dagens outfit, ett fenomen jag aldrig förstått mig på... Jag tar på mig det jag vill ha på mig, utan att kopiera och härma.. något som modevärlden kallar "inspiration"... vilket missbruk av det ordet... suck.
Självklart vill även jag ha snygga kläder och lockas av reklam och snärtiga GinaTricot-, Veromoda- och H&M- Modeller för att nämna några, men jag låter inte mitt liv kretsa kring att se "inne" ut. Vilket liv det måste vara... ständigt vara på alerten, mascaran, håret, naglarna, matchar klänningen mina örhängen osv osv, Många tar det till sådana extremer. Men det är klart... alla får ha sina intressen.

Jeeses vilket nego-inlägg det här blev helt plötsligt, men som PP skulle ha sagt: Man får vara negativ ibland. Dessutom vet jag att jag inte skrivit en bra argumenterande text i den här frågan, mycket är outsagt och går att omtolka osv, men jag orkar inte göra det förståeligt för alla och jag orkar inte försvara mina åsikter. Jag har sådana jag också, och i min blogg berhöver jag inte förklara mig mer än så att jag förstår.

Ikväll är fortfarande ett oskrivet blad, det kan bli allt från "röj röj" till "ensam, lugt, se på tv och lägga sig kl 22"- kväll.

sommarschema

Publicerad 2008-05-28 21:51:01 i I huvudet på Lina,

Jobbade idag och satt i kassan hela tiden! Jag känner min jättenöjd att jag inte fått ont i huvudet! :P Det går bättre och bättre och de övriga i personalen är superbra och hjälper mig när det behövs.
Fick tom beröm av en kund idag "Det går ju bra det här trots att du är ny på jobbet!" (det står att jag är ny på min namnbricka) "ja" sa jag "jag fuskar lite, har jobbat på butik förut, i mitten av lappland"... till svar fick jag ögon som tefat och hakan i golvet :D hehe.

Imorgon jobbar jag också, och på fredag, och på lördag... :P men söndagen är vigd åt opponeringsskrivande :)

Fick mitt sommarschema idag också.. jobbar i snitt 3,3 dagar i veckan.. GIVE ME MORE! säger jag bara! Jag ska säga det till Lena(hon som fixar det som rör personalen) Hon kommer älska mig ;) haha

Vad tråkig jag är som bara pratar jobb... men just nu är det liksom det som händer i mitt liv... jag längtar tills jag och PP får tag på en lägenhet! <3

Nu är det typ natt eller nåt eftersom jag ska upp imorgon kl 6 och börja jobba kl 7.30..

vi höres!

Ajn nju daj

Publicerad 2008-05-28 09:56:47 i I huvudet på Lina,

Vaknade upp bredvid min älskade imorse! Längtar otroligt mycket tills vi får en egen lägenhet bara han och jag.
Det går framåt förresten med lägenhetssökandet, igår postade vi brev till inte mindre än 8 st fastighetsägare! Hoppas på napp!

Idag skiner solen och det blir förutom lite småputs på uppsatsen, slappande och sen jobba på coop 17-21. Najs najs. Dessutom får jag 5% personalrabatt på coop nu :D YES! OCH så ska jag hämta mitt schema i eftermiddag, då visar det sig om det blir nått härligt västkusten i sommar! Nångång måste jag ju kunna åka dit, till PPs sommarhus... eller ja, det är ju inte HANS, snarare hans föräldrars sommarhus :P

Nu skriker magen efter frukost!

GÖR DET PÅ RIKTIGT!!

Publicerad 2008-05-27 20:27:55 i I huvudet på Lina,

Slagorden vi fick lära oss idag på mötet, som handlade om sånt som är bra att veta när man jobbar för Coop.

Vi gick igenom kultur, säkerhet och kundbemötande bland annat. Trots att det tog nästan 4 timmar så känns det riktigt bra! :) Det var vettiga saker vi fick lära oss, bland annat GÖR DET PÅ RIKTIGT! haha, + en sjukt kul föreläsare! "hallå om jag ger hundra procent energi så får ni banne mig också göra det" :P

Det ska bli en bra sommar :)

Dessutom ska jag jobba tillsammans med min gamla fadder :P haha, kul överraskning när hon plötsligt klev in i föreläsningssalen.

Nu ska jag krångla med min skrivare och se om jag lyckas skriva ut resterna av uppsatsen.. suck..

(sen kommer älskling och myser med mig)

Möte

Publicerad 2008-05-27 14:46:05 i I huvudet på Lina,

Kl 16 har jag möte i tunnbindaren... det blir ett äventyr att hitta dit... nåväl. Ska byta ut örhängena jag köpte igår på guldfynd, jag tycker att dom blev förstora och så kan jag ju inte ha det :O

Annars då... jo, ska jobba imorgon igen. 17-21, känns helt okej :) + att sommarschemat är färdigt! Ska bli spänande att få ta sig en titt på det!

hm.. måste ta bort nagellacket jag för närvarande har på mina fingernaglar, och göra andra skitroliga saker ikväll, som tex att läsa igenom A-uppsatsen.

Kul att du orkade läsa igenom mitt jätteintressanta inlägg för idag. Creds till dig. :P

jag har ett tjutigt blås-ljud

Publicerad 2008-05-26 17:30:12 i I huvudet på Lina,

Städningen blev det si och så med.. men vem vet... jag kanske gör det senare ikväll... HAHA! (not)

På agendan står nu iaf träna med My kl 18.00 Träffa PP efteråt och laga mat tillsammans :)

Dessutom har ÖBO fixat att våra ventialtionssystem är rensat.. vilket medfört ett konstant tjutigt blås-ljud i mitt rum! GAAAAH! I'M GOING CRAZY!

Things to do

Publicerad 2008-05-26 12:15:04 i I huvudet på Lina,

[X] Springa Klar 12:13
[X] Tvätta Klar 14:45
[X] Duscha Klar 12:55
[ ] Städa
[X] Fixa present till Elin Klar 17:10
[X] Handla mat Klar 13:50
[ ] Slappa och vara nöjd över dagens arbete

Uppdateras under dagens lopp

Ha en bra och fin dag allesammans

Vitlöksbröd!

Publicerad 2008-05-25 21:44:41 i I huvudet på Lina,

MM... hemmagjorda vitlöksbröd och minnen från en mysig helg med mycket sol och kramar!

Ingen skola förrens tidigast på onsdag och bara leva! Life is good

hallå?

Publicerad 2008-05-23 12:24:52 i I huvudet på Lina,

Alltså jag vet inte.. nu känns allt bara så lågt, varför har jag hamnat i en mental bergochdalbana NU? Bara att hoppas att det går bra på jobbet. Borta mellan 13-19. *Po0f*

Coop-anställd

Publicerad 2008-05-22 12:26:54 i I huvudet på Lina,

Yeah, första dagen gick bara bra :) Satt i kassan och fipplade, men allt kom tillbaka ganska snabbt. Vissa varor har till och med samma nummer som på mitt förra coop :D lätt som en plätt. Typ. :P

Imorgon ska jag jobba igen. känns bra i plånboken! Nu mat och sen plugg med saya.

Smörgåstårta!

Publicerad 2008-05-21 20:52:44 i I huvudet på Lina,

Snart kommer det börja spruta tonfisk, majonäs och räkor ur öronen på mig. Så mycket åt jag, men man kan ju inte hjälpa att jag och Saya är världsbäst på att göra smörgåstårtor. (okej, det var första gången, men för att vara första gången vi gjorde en tillsammans så blev det grymt bra! :D)

Tråkigt att hon flyttar snart... det är ju redan till helgen! Suck, kommer sakna denna kvinna som gjort så stort intryck i mitt liv på så kort tid. Men men, vi har ju en telepatisk förmåga så det är lugnt, vi kommer inte ens behöva ringa varandra för att kommunicera ;)

Imorgon ska jag vara på coop tiiidigt för min första jobb-dag. Spännande :D

Telepati eller tvillingsjäl??

Publicerad 2008-05-20 08:43:58 i I huvudet på Lina,

Jag och saya märkte väldigt tidigt att vi tänker rätt lika. Vi formulerar oss likadant osv, och detta efter att bara ha kännt varandra någon månad.
Nu efter 4 månader så börjar det nästan bli läskigt! Inte nog med att vi rättar samma småsaker i vår A-uppsats utan varandras vetskap, nu har det nått sin peak!
I morse ringde alarmet klockan 7, eftersom vi skulle till skolan kl 9. När jag väl dragit mig upp ur sängen (40 min senare) kollade jag almanackan och såg att det inte är förrens kl 10 vi ska på vår handledarträff!.... suck.. så jag gick och käkade frukost.
När jag kom tillbaka skriver saya på msn att hon försovit sig. "höhö" skriver jag "gissa vem som gjorde tvärt om" syftandes på att jag klev upp för tidigt. Hon förstod inte hur jag menade så jag skrev att jag trodde vi skulle vara på skolan kl 9. "ska vi inte det?" fick jag till svar!
Alltså hade saya också inbillat sig att det var idag vi skulle på skolan kl 9, fast det egentligen är på fredag.

Så, telepati eller tvillingsjäl?? :P

Aah.. mat ...

Publicerad 2008-05-19 20:50:13 i I huvudet på Lina,

Aah.. mat i magen gör gott! Speciellt efter cardiobox! ^^
Andreas (tränare och även skelleftebo i grunden) sa att han snart skulle höra av sig angående ledare. Om ni missat det så ska jag bli tränare i cardiobox till hösten ;) Fränt!

Storstädning i korridoren fortsätter, sista dagen imorgon. sen ska allt vara tiptop!

Dörrmysteriet olöst...

Dörrmysteriet fortsätter

Publicerad 2008-05-19 16:33:39 i I huvudet på Lina,

Nu har jag pratat med samtliga i min korridor och INGEN sycks veta något alls om min dörr... mysko...

Jag misstänker ALLA! Det här är seriöst! Jag vill inte bli tvungen att betala för att jag blivit bestulen!

(Ja Malin, sommarjobbet är i örebro! :P Den som tror att jag åker hem till sorsele för att jobba när jag har det så bra här, den tror FEL!) ;)

Ny dag, ny vecka, nya tag

Publicerad 2008-05-19 09:01:47 i I huvudet på Lina,

Skönt att få börja om på fräsh kula då förra veckan var så omständig och upp- och nervänd. Tänkte börja dagen med en liten löptur, vad tros om det? :) Sedan blir det plugg, och så måste jag in på stan och lämna igen en ljudbok jag inte lyssnat klart på men ändå inte får låna om... surt.

Ha en bra och solig dag!

Myskväll

Publicerad 2008-05-18 21:00:21 i I huvudet på Lina,

Myskväll + fettovecka!

Överraskade PP med pizza från campuspizzerian lagomt till finalen i hockeyVM (som förövrigt är igång här bredvid) Det var uppskattat! :D
Dock inte uppskattat av min kropp som är lite sur över att jag mest ätit godis och fet mat denna veckan, plus att jag inte kunnat träna så bra i och med mitt knä som inte vill böjas. (sårskorpa över hela knät typ) Det börjar bli bättre nu iaf och jag planerar att ta ikapp träningen i veckan!

Bloggdesignen ändras steg för steg i och med att jag kommer på nya saker :P Förresten om jag inte sagt det så är headern gjord av lillasysteryster Elin

Dörrtjuv!

Publicerad 2008-05-18 16:13:03 i I huvudet på Lina,

Vem tusan snor en dörr?

Jag har tagit bort dörren som avgränsar min hall från mitt sovrum, detta gjorde jag i höstas. Nu upptäckte jag att dörren jag ställt i förrådet är borta! Jag vet att den stått ifred ett bra tag, men nu var det ett tag sen jag tänkte på om den stod där (jag menar, man antar ju att en dörr får stå ifred med tanke på att det bara är jag och mina korridorskamrater som har tillgång till det förrådet, och alla dom har ju egna dörrar) Så idag lagomt till storstädningen så tänkte jag på att den inte syntes, jag ledate men fann ingen dörr. Hjälp! om den inte kommer fram blir jag ju skyldig att betala för den! Skulle kännas mycket surt. Men jag har inte pratat med alla i korridoren än, så förhoppningsvis måste ju nån av dom veta var den tagit vägen.

Härligt!

Publicerad 2008-05-17 22:38:23 i I huvudet på Lina,

Yes, nu ger jag mig för idag. Får ändå vara nöjd med dagens arbete. Sammanlagt har jag och saya skrivit drygt 2000 ord idag på A-uppsatsen ;) We rock!

Plus att jag har städat, tvättat, slängt massa skit (gamla äckliga mattan och badrumsmattan är officiellt ute ur mina ägor) och jag har även renbäddat!

Nu ska jag pyssla lite vid datorn och sen duscha och krypa ner i min härligt renbäddade säng och invänta pojkvännen som är ute på galej. Jag har haft en helmysig dag faktiskt. Vet inte varför, men idag är en dag där allt känns så rätt!

Hoppas ni också haft en helbra dag! Kram och godnatt på er alla!

Städig!

Publicerad 2008-05-17 18:10:13 i I huvudet på Lina,

Jag vill hitta mer saker att slänga nu när jag törs!

Egentligen är jag en sån som håller i allt jag äger för glatta livet, vill inte slänga något för "jag kommer kanske ha användning av det sen nån gång" .. NOT, så idag har jag rensat ut badrumsskåpet och slängt massa! Övergick sedan till att rensa skrivbordslådorna, och nu letar jag mer offer för min slängning!

Jag och PP letar ju lägenhet så det är lika bra jag börjar rensa ut allt mitt skräp så slipper man packa massa saker man ändå inte änvänder..

Nu måste jag äta tror jag..

Blubb plugg

Publicerad 2008-05-17 16:13:27 i I huvudet på Lina,

Tråkigt, men jag har jobbat riktigt bra idag! Plus att jag håller på att tvätta och att jag har städat lite! Kan det bero på att jag är inne på energidryck numero två? Hmmm...

Har massa energi! Bara att få ut det i uppsatsen, och det roliga är att det går rätt bra! Wihooo!

Ska bli skönt när den är gjord! = Inget mer plugg på ett tag nu i och med att jag ska jobba till hösten!

Dessutom vill jag fixa till min blogg, den är fortfarande under construction.. men headern är väl fin? Den ska jag ha kvar iaf. Nu åter plugg!

Girls night out

Publicerad 2008-05-16 16:42:47 i I huvudet på Lina,

Ikväll blir det tjejkväll för hela slanten!

och inte nog med det, vi kör alkoholfritt = vi kommer vara snyggast och fräshast av ALLA :D

Vi börjar hos Saya med spel och annat mys, sedan blir det eventuellt nån pub, annars raka vägen till satin. Spännande!

Det är ett kul gäng jag ska umgås med ikväll, det är förutom jag själv, Saya, My och Jessica. Härligt!och regnet det bara öser ner...

Publicerad 2008-05-15 21:33:21 i I huvudet på Lina,

REGN!

Idag har jag och PP skrivit ihop ett personligt brev om oss själva som vi ska skicka in till olika hyresvärdar och hoppas på att dom vill hyra ut till oss!

Jag och My har anmält oss till att bli cardioboxtränare nästa termin, sweet :)

Annars har det varit en dag som dagar är mest.

Knäet läker sakta men säkert och jag lever och andas.

Hoppas på en kul kväll imorrn ;)

Lågt läge

Publicerad 2008-05-14 17:30:18 i I huvudet på Lina,

För alla er som undrar så kom jag inte in på PHS. De tyckte att jag hade förlite livserfarenhet men att jag i övrigt var lämplig och de rekommenderade mig till att fortsätta söka.

Först och främst grattis till er som kom in! Bra jobbat!

Sedan vill jag bara säga att jag kommer igen ;) Inga drömmar är krossade, bara uppskjutna ett tag. Jag kommer fortsätta skaffa meriter, utvecklas och söka.

Det som var mest sjukt med gårdagen var att ca 15 min efter att jag fått mitt negativa besked från PHS så ringer dom från coop och erbjuder mig sommarjobb. Så... ett bra besked fick jag ju i alla fall. Om än jag hade föredragit att haft det tvärt om.

Framtiden:
*. Bli klar med retoriken
*. Sommarjobba på coop
*. (så snart som möjligt) Skaffa lägenhet med PP och alltså bli sambo!
*. Gå med i ett politiskt ungdomsparti
*. Löpträna och träna i allmänhet
*. Öva marklyft
*. Bli tränare i cardiobox
*. Jobba
*. Komma in på PHS

något jag glömt? ...

Morgonstund har guld i mun

Publicerad 2008-05-13 07:42:13 i I huvudet på Lina,

Har en period av att lägga mig typ kl 22. sova till 7. Det är skönt att ha sovit runt 9 timmar och ändå kunna kliva upp kl 7 på morgonen :D Har jag sagt att jag är en morgonmäniska så det bara skriker om det? Sover jag till längre än 11 på dagen så är hela dagen borta och kommer aldrig igen :( Typ :P

Härligt iaf att vakna till solen som letat sig in genom persiennerna och sticks i ögonen. En sekund av lycka innan jag kommer på att det är en dag till med saker som ska tas itu med. Men det känns lite bättre än igår iaf, jag vet ju att jag får bort anställningsintervjun idag och kan lägga den "bördan" bakom mig. Jag vill ju ha jobbet!

Har tänkt käka frukost nu, sedan jobba på argumenterande text tills det är dags att börja dra sig till intervjun som är kl 11. Wish me luck

Tankar och känslor som ett virrvarr av frågor som inte får något svar i oändlighet

Publicerad 2008-05-12 21:06:43 i I huvudet på Lina,

Det finns faktiskt en sak till som tynger mig nu. Något som trycker på hjärtat och gör riktigt ont.

Ni som vet, ni förstår.

Ni som inte vet, ni kan väl hålla tummarna för att det löser sig på bästa sätt.

Jag är helt rådvill och förvirrad.

Dessutom anställningsintervju imorgon, intresant att se hur det går. Jag måste ta mig i kragen.
(Och nu säger Erwin att vi får besked från PHS på torsdag redan!! Jag som trott v 21. Vi får se vad som händer på torsdag alltså, ska hela min framtid förändras redan den här veckan? och på vilket sätt kommer det bli? Frågorna är många och mitt sinne tungt. Förhoppningsvis lättar det på torsdag... delvis)

Slut på slutdebatten!

Publicerad 2008-05-12 16:04:06 i I huvudet på Lina,

Yeah, now it's over!

Det gick faktiskt bra, trots att jag svamlade till det ibland när jag skulle svara och ställa frågor :P

Saker som hänger över mig just nu:

*intagningsbesked till PHS
*skrivupgift till på torsdag
*anställningsintervju på tisdag
*A-uppsats
*städa rummet
*stor vårstädning av korridoren
*läka mina skrubbsår

och lite sånt...

Känns tungt. Funderar på att sätta igång med skrivuppgiften nu så att jag får den bortgjord.

Ajaj... :'(

Publicerad 2008-05-11 19:21:15 i I huvudet på Lina,

Jag RAMLADE idag :O

fick skrubbsår på ena knät och i handflatorna ><
Sprang min vanliga 5km sträcka och i slutet är det en nedförsbacke som jag alltid spurtar i.. bra...
Den här gången snubblade jag alltså över en rot :P Klantigt. Men det är ju ingen sommar utan skrubbsår.

BingoLotto

Publicerad 2008-05-10 22:25:45 i I huvudet på Lina,

Tjoh. Idag har jag, My, PP och Piere återupptäckt den svenska kvalitetsunderhållningen. Vad tittar gamlingarna på egentligen? Och resultatet visar att det är långt mer underhållande än man tror! Programmet är fullt av fräckisar, låga skämt och gubbsjuka. Säga vad man vill om bingolotto, men ett gott skratt fick man sig!

Däremot inte lika kul när andra vinner 500 000 och man själv sitter på -40 spänn :(
Ingen vinst varken för "team Lina & PP" eller för "team två tredjedelar av syskonen eriksson från forsnäs, vilhelmina" :( Men vi deppar inte än. Vi har ju fortfarande extra chansen image120 Dessutom hade vi ju trevligt! och det är ju det som räknas!

kvällen

Publicerad 2008-05-10 12:32:32 i I huvudet på Lina,

Fint väder idag, ska strax ut och sola :)

Igår var det kåren, men jag, Ajla och My hade vit kväll. Det var gött.Vad tycks om nya bloggdesignen förresten? ;)

Dagens klipp!

Publicerad 2008-05-09 17:03:27 i I huvudet på Lina,

* Ny pocket: Bitterfittan av Maria Sveland
* Pennvässare
* Läppstift från Makeupstore
* Nagellack från Makeupstore

Allt detta för bara 19 kronor! (plus 10 kr bussresa)

ps. jag har kvitto på allt, tro inget annat ;)

wakeupcall

Publicerad 2008-05-08 21:50:53 i I huvudet på Lina,

Phew, satt och slappade hos PP i godan ro idag när jag får ett telefonsamtal av my, det lät ungefär så här:

My: Hej, vart är du?
Jag: Hos PP och solar!
My: eeeh.... Men träningen?
Jag: Men den är ju flyttad, idag är det är ju bara ons.... (inser mitt misstag och kollar i panik på klockan 18.05, och träningen börjar kl 18.15) jaha.. men.. eeh... hur ska vi nu göra?? ...
My: Vad har du för kläder på dig? (syftandes till om det är lämpliga träningskläder, inget annat)
Jag: shorts och en bh utan axelremmar (inte bra träningskläder)... ska vi skita i det? Jag hinner nog inte.
My: Kan du inte komma ändå!?
Jag: Okej! Vi ses snart! *klick*

Jag slänger mig på cykeln, susar hem och byter om. slänger mig iväg igen och trampar det bästa jag kan till GIH-huset. Rusar in lagomt för att se my utanför och tränaren i dörren = dom har inte börjat än! I MADE IT!
Sen att det bara var sex personer som dök upp och det nästan blev inställt är ju en annan historia, vi fick träna i alla fall!

ANSTÄLLNINGSINTERVJU!

Publicerad 2008-05-08 11:31:24 i I huvudet på Lina,

YES!

ska på anställningsintervju för Coop på tisdag! Yeah! Jag hade nästan gett upp hoppet och förberett mig på en jobbfri sommar. Men nu ser det ut att bli chans för pengar i alla fall :P

Iofs blir det lite tråkigt om jag får jobbet eftersom det hade varit soft med en ledig sommar. Men GÖTT att få pengar!
ja... OM jag nu får jobbet förståss... det är ju den lilla detaljen kvar ;)

Punkt tre och fyra avklarade

Publicerad 2008-05-07 16:15:17 i I huvudet på Lina,

* kila till saya och skriva det sista till debatten
* ha grupparbete ang debatten

med modifikation eftersom jag inte gick till saya utan vi först åkte in till stan och sen skrev hos mig.

Grupparbetet hade vi dock med gott resultat! Då kan jag ägna mig åt argumenterande text imorgon och debatten på fredag.

På stan inhandlades.

* Flyga drake - Khaled Hosseini
* En helt annan historia - Håkan Nesser
* Gåtornas palats - Dan Brown
* Förklädd till man, en kvinnas studie av männens värld - Norah Vincent

* En liten bok där jag kan göra mina egna anteckningar om böcker

* Flipflops! :D SOMMAREN ÄR HÄR

Nu ska jag gå och ta itu med punkt fem! <3

Punkt två avklarad

Publicerad 2008-05-07 11:55:47 i I huvudet på Lina,

* komma på nått bra ämne och börja skriva en argumenterande text

Jag har kommit på ett ämne och det där med att börja skriva... tja, två rader måste väl räknas ;)

Sen har jag hunnit med massa annat också, tex tvättat. Och nu ska jag och Saya dra på stan och kika på akademibokhandeln då vi båda har presentkort där!


När jag var ute och sprang tidigare imorse så kom jag på en sak... Jag gillar låten av daft punk feat. Kanye west - stronger. Där säger dom "work it harder make you better, do it faster makes us stronger" Jag älskar den strofen och brukar peppa mig själv med den när jag tränar. Jag har tidigare haft överseende med att dom säger "makes us stronger" och tänkt att det gäller bara mig ändå.
Men nu när jag var ute och sprang kom jag på att jag ju faktiskt är två. Jag är uppdelad i huvud och kropp. Jag säger bara DAMN vad dom två delarna av mig har legat i konflikt ibland! Huvudet och kroppen har inte riktigt gått ihop.

Huvud: Varför måste du vara så ful och otränad för?
Kropp: Men hallå, du ser ju aldrig till att jag får komma ut, skyll dig själv.
Huvud: Men om du varit mer tränad så hade det varit roligare att träna.
Kropp: Om du hade haft nån självdiciplin så hade vi varit ute i spåret för länge sedan!

osv osv...

Men nu börjar dom faktiskt komma överrens och tro det eller ej: dom ger varandra komplimanger ibland!!

Så nu är det officiellt mina jags kampsång: "work it harder make you better, do it faster makes US stronger"

Vi är ett team nu, som det ska vara!

Helkroppsmassage!

Publicerad 2008-05-06 22:12:42 i I huvudet på Lina,

Ibland är det bra att ha en kompis som nyss gått en massagekurs och behöver folk att öva sig på!
Fantastiska My gav mig en helkroppsmassage som nästan höll vad den lovade ;P haha. Riktigt helkropp blev det ju inte. ;)


Tack My för ett bra jobb! Det var GÖTT! image110

Imorgon:
* springa om det är bra väder
* komma på nått bra ämne och börja skriva en argumenterande text
* kila till saya och skriva det sista till debatten
* ha grupparbete ang debatten
* umgås med PP (mer än en promenad 21.30 på kvällen ;) )

Ja och allt annat som krävs av en dag. Äta, bajsa och sånt...

jo, ja

Publicerad 2008-05-06 09:59:00 i I huvudet på Lina,

Ska gå till Saya nu och plugga, sen blir det skola och sånt inte så kul men roliga människor :P (hm, meningsuppbyggnad?) :P

Jaja... Vi hörs senare efter mina bravader idag!

Skön dag!

Publicerad 2008-05-05 22:31:39 i I huvudet på Lina,

Trots pluggande osv så har det varit en riktigt skön och härlig dag!

Jag har till och med fått en försenad födelsedagspresent! :D Tack Anna och My, här ska inhandlas läppstift ;) (fick ett presentkort på makeupstore, älskar den butiken)

Hårt träningspass med tidigare nämnda my och sedan en lång och skön kvällspromenad med min älskade PP <3 Älskar att strosa runt och bara prata med dig sötnöt!

Förresten har jag fått bilder av Jessica nu sedan lördagens bravader Här kommer ett litet potpurri:


Vi började kvällen | Herr Elias, min | Jessica har
på sub city.            | klasskompis &  | högtflygande
                                | Jessicas grabb | planer!Damerna i egen hög person! Jag och Jessica! :D

image109

morrn morrn! och jubileum idag!

Publicerad 2008-05-05 10:05:40 i I huvudet på Lina,

Har tittat lite på skolarbetet nu, men ska träffa saya efter 11 och gå igenom allt. Blöh på skolan (är bortskämd med ledighet) jaja, det blir nog bra det...

Förresten så firar jag 2 år med mitt körkort idag!!! :D Prövotid bye bye! ;)

image104

Lax & couscous i paket

Publicerad 2008-05-04 19:54:36 i I huvudet på Lina,

Testade ett nytt recept jag hittat i senaste Buffé. Max 599 kalorier och för 4 pers :)
Snabbt och lätt, kan verkligen rekomenderas!

image103

Ingredienser:

600g laxfilé

2 dl couscous

200g körsbärstomater

4 salladslökar

1 citron

8 sardellfiléer

flingsalt, nymalen peppar

8 ark Aluminiumfolie (25x25cm)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200ºC. Ta bort ev ben från filén och skär bort skinnet, skär i fyra lika stora bitar.

Lägg ut dubbla folieark och fördela couscousen över.

Halvera tomaterna och strimla löken.

Lägg hälften av det på couscousen. Låt snittytan på tomaterna vara neråt. Kläm över hälften av citronjuicen.

Lägg på laxbitarna och toppa med resten av grönsakerna. Kläm över resten av citronjuicen och salta och peppra generöst. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen ca 25minuter. Låt var och en öppna paketet på tallriken.


 

Min kommentar:

Jag sket i sardeller och salladslöken. Sedan lade jag till purjolök, färska champinjoner, sockerärtor och lite groddar på det. Kryddade också med citronpeppar :) Jag kan rekommendera massa körsbärstomater! Jag älskar när man haft dom i ugn eller grillat dom och de är sådär härligt mosiga och saftiga! Lycka till och kasta gärna i egna häftiga grönsaker!

Avhållsamhetsundervisning i USA

Publicerad 2008-05-04 14:55:29 i I huvudet på Lina,

Lyssnar på ett radioreportage kring USAs avhållsamhetsundervisning. (P3 star).  Det här får bland annat ungdomarna i USA lära sig:

Kompis: Ska vi ha sex?
Du: Nej, kan vi inte ta en Pizza istället?

och förresten, vad är en kompis som vill att du ska ha sex för en kompis egentligen?Sen att USA är ett av I-länderna med flest ungdomsgraviditeter och ändå väljer att inte kika på tex Sverige eller Frankrike som är två av de I-länder med lägst ungdomsgraviditeter...

De förespråkar total avhållsamhet, inte ens kondom är bra, för det är ju inte helt säkert. Du kan ju få STD eller barn även om du använder kondom, alltså får ungdomarna inte lära sig hur man handskas med kondomer. Det är TOTAL avhållsamhet som gäller, och inget annat.
Motiveringen från en av tupparna som lär ut avhållsamhetsteorin är: Då kan vi lika gärna ge barnen gratis cigaretter, lära dom hur man tänder dessa och se hur dom klarar sig.
Ja visst, det är jämförbart. NOT.
Hellre säkert sex än avhållsamhetsinpräntan som medför ångest när de sexuella känslorna börjar växa i individen. Hellre säkert sex än STD eller tonårsgraviditeter när driften blir för stor och ungdomarna varken har kondomer eller kunskapen om hur man använder dom. Hellre säkert sex än tvång att vara avhållsam. Vad hände med att få vara en egen individ med sin egen sexualitet. Vill man vänta är det okej, vill man inte det så ska man få lära sig hur man har sex på ett bra och hälsosamt sätt. I USA får ungdomarna inget val!

Tack och lov för sveriges sexualundervisning, trots bristerna. Vi har det inte som ungdomarna i usa i alla fall!

Trevlig kväll!

Publicerad 2008-05-04 12:28:50 i I huvudet på Lina,

Supertrevligt igår! och det blev faktiskt inte en eller två öl.. utan snarare 4-5 st eller nått, och sen en hamburgare på det... suck...

Men som PP skulle sagt; ibland får man, träffa vänner helt spontant för att ta en krogrunda och bara ha trevligt!

Så tack så mycket Jessica och Elias (och såklart du också älskade PP) för en trevlig kväll :)
Bilder kommer förhoppningsvis senare idag ;)Har ni förresten märkt att jag och PP har börjat umgås mycket med andra par på siståne?

Känns väldigt kul att umgås på det sättet, och man lär känna många vänner till vänner! Men samtidigt känns det dumt att jag inte spenderar lika mycket tid med mina singelvänner. Jag måste ta tag i det här nu! :)


En sak till... någon som sett min plugg-motivation?

Duktigt! eller?

Publicerad 2008-05-03 17:11:25 i I huvudet på Lina,

Jag har hittills idag gått 14236 steg, och mer lär det bli! Duktigt!

Jag har hittills idag ätit massa kladdkaka, lunch på Max och planerar en öl eller två på stan ikväll. Inte duktigt!

äh, vad tusan...

Publicerad 2008-05-02 13:11:36 i I huvudet på Lina,

Här kommer receptet på kesopizzan, det går att googla på det för att hitta lite olika sajter som har den. Men den finns inte på någon av de största sidorna.

Kesopizza - botten

6 ägg
400g keso
4 dl riveno st (+ nån dl till att ha på pzzan efteråt)
salt, peppar (ev vitlökspulver/salt/ pizzakrydda/andra kryddor)

Ugn 175 grader.
Låt keson rinna av lite. Separera äggulorna och äggvitorna. Blanda äggulan i keson och mixa.
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda i osten i äggulan och keson, salta, peppra och krydda. Vänd försiktigt ner äggvitan.

Placera i en plåt med höga kanter och kör i ugnen i ca 20 min eller tills den fått färg.
Lägg på alla pizzatillbehör du vill ha och avsluta med ost och pizzakrydda. In i ugnen igen tills osten smält och det ser fint ut.


inte bästa bilden, tagen med mobilkamera, men här är pizzan, och visst ser den ut som en riktig pizza! :D Mums
image102

Morgonlöpning

Publicerad 2008-05-02 12:52:15 i I huvudet på Lina,

29 min 17 sek. Nytt personbästa på 5 km image5

Skönt! var rädd att det skulle bli regn men så visade det sig att det var bara sol när jag sprang i skogen. Jag kände ganska snabbt att jag druckit för lite innan så jag sprang och tänkte bara på vatten :O Men fram kom jag :)

PS. jag har inte fått svar från tjejen jag lånade kesopizza-receptet av, men jag ska se om jag hittar ett liknande online ;) så de ska komma i ett inlägg inte allt för långt fram i tiden.

Valborg!

Publicerad 2008-05-01 21:12:42 i I huvudet på Lina,

Hemma igen efter en grymt trevlig valborg!

Det började med att jag och PP åkte till Linköping där vi möttes upp av Fille & Linda. Vi kollade in deras lägenhet som är väldigt mysig! Fräsch, stor och personlig. nice!
Sedan gick vi och handlade. Det var mulet och risk för regn så grabbarna fick stå ute och huttra med grillen, medan jag och Linda fixade potatissalladen inne i värmen tillsammans med två öl. En av Lindas kompisar - Linda (I know, Linda, Linda, Lina.. ) joinade också till middagen.

Haha, när maten väl var klar var klockan typ 20 och mer än en öl hade slunkit ner ;) Då bestämde vi oss också för att skita i majbrasan. Vi stannade helt sonika inne och både banan med choklad och kladdkaka serverades efter en stund. Linda (Lindas kompis) gick iväg till nån annan fest (när hon hade smörjt kråset... :O ... haha fast hon bjöd ju på kladdkakan ;) )

Här vill jag påstå att något hände med tiden! Det var helt sjukt! Jag, PP, Fille och Linda smuttade jäger, pratade goda minnen (som jag lyssnade på) och hade allmänt jättetrevligt och så helt plötsligt var klockan typ halv fyra! JA HALV FYRA, och vi var helt säkra på att den var runt 23-24 snåret... seriöst måste vi hamnat i någon tidsvirvel eller något :P
Vid denna tiden började Linda må lite dåligt och PP bäljde i sig vatten eftersom det är bra när man knappt kan ställa sig upp ;)
Jag och Fille styrde upp det hela och bäddade till åt mig och PP och hjälpte våra stackars andra hälfter i säng ;) Okej, det var inte så illa, dom hade sinnesnärvaron kvar iaf. :P

Hur som helst var det ändå dags att sova, det började ljusna och fåglarna vaknade och kvittrade glatt.

Efter en svettig och kort natts sömn klev vi upp och käkade frukost. Fille visade mig och PP runt i Linköping (universitetet och lite sånt) medan Linda sov vidare.

Haha, på universitetet var det massa spelnördar som hade något slags konvent och höll på att spela och visa upp sina små tennfigurer och annat. Det var kul att se! :D


Efter en kort rekognoscering hemma hos Fille & Linda konstaterades att Linda inte var helt matfrisk så vi sa hejdå till henne och gick och käkade på stan (Jag, PP & Fille) Pizza, mm, gott :P

För att döda lite tid gick vi och kollade i två av Linköpings fina kyrkor! :D Kyrkor är så vackra och inger sådan ro! Härligt! Väl på resecentrum vinkade Fille av oss och vi satte oss på tåget. Ja, och nu sitter jag här! :)

TACK FILIP OCH LINDA FÖR ETT SUPERBRA INITIATIV OCH EN RIKTIGT TREVLIG VALBORG!

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela