Lina

Svar på frågor ang fystesterna

Publicerad 2013-08-18 16:11:36 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

Jag fick ett par spännande frågor i en kommentar så här kommer svaren!

Hej! 

Jag skall söka min första omgång till polisprogrammet nu i höst. Och därför har jag en relevant fråga till dig :) 

Jag har hört att Polisen ställer frågor under själva lyftet, vad var det för typ av frågor? 

Och, haha har du några tips ang. Harres test. Klarar man det i joggingtakt eller är det smidig som en katt som gäller :D 

Tacksam för svar :)

Hej! Och stort lycka till i ansökningsprocessen!

Tja, under lyftet är det lite olika, med vissa pratar de inte alls medan med andra kommer ett samtal igång. Jag minns att första gången jag gjorde fystesterna (2008) så var det jag själv som började samtalet. Är inte säker på hur det var i år men jag upplevde det mer som ett samtal än en "utfrågning" :). Tror vi pratade om vad jag sysslade med nu, jobb osv. Man hinner inte prata så mycket under den lilla promenad det rör sig om. Var bara uppmärksam och ärlig så kommer det gå utmärkt.
Hehe, gällande Harres så behöver du inte vara jättesnabb. Om du kommer över och under hindret och inte har problem med knän framför allt så fixar du det! Jag själv är rätt kort (160) så jag övade innan på att hoppa över hindret, (byggde upp ett hinder mellan två stolar i köket) kände att jag hade nytta av det sedan när jag var på plats.

 

Som ni vet är jag själv bara sökande, jag har inte kommit in på programmet och sitter därför inte inne på något facit. Däremot peppar och stöttar jag gärna andra sökande (och tar emot pepp själv såklart) Tillsammans blir man starkare! 

Kommentarer & tankar

Postat av: G.L

Publicerad 2013-08-19 22:18:23

Stort tack för svaret! Håller tummarna för dig :)

Dela med dig av dina tankar!
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Kategorier

Historisk tillbakablick

Prenumerera och dela