Lina

Om mördare och deras fans.

Publicerad 2013-05-19 21:00:41 i I huvudet på Lina, Resan mot polishögskolan,

"Kanske är det ingen tillfällighet att Edward och hans vampyrvänner i de populära Twilight-filmerna kan göra milslånga hopp, flyga och läsa tankar. De är trots allt mördare. Mördare med övermänskliga krafter som väcker vår lust och beundran. Kanske är det ingen tillfällighet att vi på senare tid översvämmats av filmer, teveserier och böcker där urgamla vampyrer härjar i 2000-talsmiljö. Kanske är de bara symptom på tiden vi lever i - där mördare möter oss dagligen i medierna, och där många av dem blir kändisnamn och varumärken kring vilka det byggs upp regelrätta industrier som baseras på vår fascination för dem."
 
Ur Monster av Micael Dahlén
 
Reflektioner kring varför mördare får så många fans och anhängare pga sina brott. Att ta någon annan människas liv är oberoende av kultur i världen en ohygglig handling och ses som förkastligt! Trots detta fascineras alltså ett mycket stort antal människor för dessa individer. VARFÖR!? Intressant att författaren inleder boken med denna fråga, men sedan själv gör en oväntad personlig resa i sitt försök att förstå varför vanliga människor söker kontakt med dömda mördare.

Kommentarer & tankar

Dela med dig av dina tankar!
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina

Jag är en helt vanlig person som drömt stort och siktat framåt. Flyttade hemifrån som 16-åring, drog en si sådär 100 mil hemifrån efter studenten och fann kärleken i både min nya stad och i han som blev min make. När något går mig emot finner jag på nya sätt att ta mig framåt, jag jobbar nu med mitt drömyrke och är precis där jag vill vara. Problemlösare, ihärdig, feminist, dansare och kärleksfull är några ord som kan beskriva mig. Livsmotto: "He hannel int om å rå ve, he hanne om å ta i tills he följ ve!"

Kategorier

Historisk tillbakablick

Prenumerera och dela